blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Πέτρα Ψησίματος Πίτσας - Οδηγίες Χρήσης & Συμβουλές
    Πέτρα Ψησίματος Πίτσας - Οδηγίες Χρήσης & Συμβουλές
    16/06/2022
    5160 Προβολές μου αρέσει

    Η πέτρα ψησίματος πίτσας είναι κατασκευασμένη από λαβική πέτρα από το ηφαίστειο Αίτνα που βρίσκεται στην Σικελία και είναι το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιταλίας. Είναι επομένως κατασκευασμένη από 100% φυσικά υλικά, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για το φαγητό. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες χρήσης και τις συμβουλές μας για άριστο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.

    Περισσότερα
  • Μερικές πληροφορίες για τα εμαγιέ μας σκεύη
    Μερικές πληροφορίες για τα εμαγιέ μας σκεύη
    16/06/2022
    4664 Προβολές μου αρέσει

    Η λέξη εμαγιέ προκύπτει από τη γαλλική λέξη émaillé και σημαίνει "εφυαλωμένος" δηλαδή αυτός που έχει υποστεί κάποιου είδους υάλωση, κάποια επεξεργασία δηλαδή με γυαλί. Θα το βρείτε "enameled" στα αγγλικά. Τα εμαγιέ μαντεμένια σκεύη έχουν ψεκαστεί με ένα ειδικό μίγμα που μοιάζει με υγρό γυαλί (το οποίο συνήθως περιέχει κάποιο χρώμα) και στη συνέχεια ψήνονται μέσα σε ειδικούς κλίβανους για μερικές ώρες. Έτσι το μίγμα αυτό προσκολλάται πάνω στο μαντέμι και δημιουργεί αυτή την όμορφη πορσελάνινη...

    Περισσότερα
  • Το πιο αφράτο σπιτικό ψωμί!
    Το πιο αφράτο σπιτικό ψωμί!
    15/03/2023
    4574 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα είναι καλύτερα από το ζεστό, σπιτικό ψωμί, το ψωμί που ξέρουμε ακριβώς τα συστατικά του και που το έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας. Δεν χρειάζεται να έχετε ξυλόφουρνο! Παρακάτω θα δείτε μία υπέροχη, απλή και εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται ζύμωμα, μιας που θα το κάνετε στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Τι λάδι να χρησιμοποιήσω για τη συντήρηση και το seasoning μαντεμένιου σκεύους;
    16/06/2022
    4439 Προβολές μου αρέσει

    Το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σησαμέλαιο αλλά και άλλα φυτικά λάδια είναι κατάλληλα για μαγείρεμα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα βέβαια. Κάποια από αυτά τα λάδια έχουν βαριά και έντονη γεύση ενώ κάποια άλλα είναι πιο ελαφριά στη γεύση. Αποφύγετε ζωικά λίπη, όπως το λαρδί, γιατί αν αφεθούν καιρό πάνω στο σκεύος χαλάνε και μυρίζουν.

    Περισσότερα
  • Σολωμός σε μαντεμένιο τηγάνι σε 6 μόνο λεπτά
    Σολωμός σε μαντεμένιο τηγάνι σε 6 μόνο λεπτά
    16/06/2022
    4351 Προβολές μου αρέσει

    Πιο γρήγορος τρόπος να μαγειρέψετε σολωμό δεν υπάρχει! Η κρούστα που δημιουργείται είναι κριτσανιστή και πεντανόστιμη, χάρη στην άριστη διάχυση θερμότητας του μαντεμένιου τηγανιού. Μην παραψήσετε το σολωμό, είναι πολύ πολύ πιο νόστιμος και ζουμερός αν ακολουθήσετε τους χρόνους που συστήνουμε. Αν έχετε λίγο χρόνο πιο πριν, αφήστε τα φιλέτα...

    Περισσότερα
  • Πως να ψήσετε τα κάστανα στο τζάκι
    Πως να ψήσετε τα κάστανα στο τζάκι
    09/02/2023
    4337 Προβολές μου αρέσει

    Το ψήσιμο κάστανων στο τζάκι ή στα κάρβουνα είναι μια εξαιρετική ιδέα για τους φίλους που έχουν τζάκι καθώς εκτός από ένας διασκεδαστικός τρόπος μαγειρέματος, τα κάστανα αποτελούν ένα νόστιμο και υγιεινότατο σνακ.

    Περισσότερα
  • Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    16/06/2022
    4066 Προβολές μου αρέσει

    Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαντεμένιο σας τηγάνι σε όποια εστία θέλετε: σε κεραμική, σε ηλεκτρική, σε επαγωγική ή στο γκάζι. Μια άλλη χρήση, για τους τυχερούς που έχουν τζάκι ή ψησταριά (bbq), είναι να ψήσετε απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, γιατί το μαντέμι καίει πολύ και το φαγητό ψήνεται πολύ γρήγορα. Αν ψήσετε πάνω στο μαντέμι και όχι σε σχάρα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μερικά θετικά.

    Περισσότερα
  • Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων εμαγιέ σκευών
    16/06/2022
    3729 Προβολές μου αρέσει

    Οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων εμαγιέ σκευών. Τα αγαπημένα σας σκεύη θα κρατήσουν μια ζωή αν τηρείτε τις Οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης.

    Περισσότερα
Showing 17 to 24 of 119 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.