blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    05/04/2024
    1206 Προβολές μου αρέσει

    Όσον αφορά το μαγείρεμα, το είδος του μαγειρικού σκεύους που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντικό με τα συστατικά που επιλέγετε. Έχουμε ήδη πει γιατί ο χυτοσίδηρος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις κουζίνες παγκοσμίως. Ωστόσο, πέρα από τις φυσικές του ιδιότητες, τα μαγειρικά σκεύη από μαντέμι συμβάλλουν στη νοστιμιά του φαγητού μέσω ενός επιστημονικού θαύματος που είναι γνωστό ως Αντίδραση Maillard. Ας αναλύσουμε αυτό το γαστρονομικό φαινόμενο και ας ανακαλύψουμε γιατί τα τρόφιμα που...

    Περισσότερα
  • Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης των carbon steel σκευών της Origin Outdoors
    Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης των carbon steel σκευών της Origin Outdoors
    09/02/2024
    1206 Προβολές μου αρέσει

    Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές και το νέο σας carbon steel σκεύος σας θα κρατήσει γενιές ολόκληρες!

    Περισσότερα
  • Βελουτέ κολοκυθόσουπα στο μαντέμι
    Βελουτέ κολοκυθόσουπα στο μαντέμι
    20/10/2023
    1172 Προβολές μου αρέσει

    Η κολοκύθα είναι, χωρίς αμφιβολία, η «γεύση του φθινοπώρου». Είτε μιλάμε για pumkin spice latte είτε για ζεστή κολοκυθόσουπα, αυτή η χαρακτηριστική γεύση είναι η επιτομή των φθινοπωρινών γεύσεων. Εμείς παρακάτω σας έχουμε μία συνταγή για κολοκυθόσουπα σε μαντεμένια κατσαρόλα η οποία όχι μόνο διατηρεί τη θερμότητα και μαγειρεύει ομοιόμορφα, αλλά προσθέτει επίσης μια πινελιά ρουστίκ γοητείας στην κουζίνα σας.

    Περισσότερα
  • Χταποδάκι στο μαντέμι
    Χταποδάκι στο μαντέμι
    07/07/2023
    1166 Προβολές μου αρέσει

    Καλοκαίρι, ουζάκι, μεζεδάκια! Και όταν μιλάμε για σωστά μεζεδάκια αυτή την εποχή τότε το χταπόδι είναι από τα αγαπημένα μας, ιδιαίτερα μάλιστα αν είμαστε κάπου για διακοπές, με την παραλία μπροστά και το θαλασσινό αεράκι να μας δροσίζει. Βέβαια, αρκετές είναι οι φορές που επισκεπτόμαστε κάποιο ταβερνάκι και το χταπόδι που παραγγείλαμε δεν μας ικανοποιεί γιατί είναι κάπως… μαστιχωτό. Και έτσι μας χαλάει και την ατμόσφαιρα!

    Περισσότερα
  • Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    07/09/2023
    1135 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα είναι αναντικατάστατα στο «οπλοστάσιο» ενός ψήστη. Ένα από αυτά όμως είναι σίγουρα το θερμόμετρό του. Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο έμπειρος και καλός ψήστης, ο «βασιλιάς» του κρέατος και ο «μάστορας» του τέλειου medium rare θα πρέπει να μπορεί να φτιάχνει το τέλειο steak χρησιμοποιώντας… «the force» (ή ό,τι άλλο κολπάκι παίζει στο TikTok αυτή την περίοδο), ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως χωρίς το θερμόμετρο, ακόμα και ο καλύτερος ψήστης είναι ουσιαστικά έρμαιο του…...

    Περισσότερα
  • 6 ιδέες για δώρα Χριστουγέννων για τους αγαπημένους σας που λατρεύουν να μαγειρεύουν
    6 ιδέες για δώρα Χριστουγέννων για τους αγαπημένους σας που λατρεύουν να μαγειρεύουν
    06/12/2023
    1112 Προβολές μου αρέσει

    Μπήκε ο Δεκέμβρης και τα Χριστούγεννα πλέον είναι προ των πυλών. Με τις πόλεις και τα σπίτια στολισμένα, ξεκινάει και η αναζήτηση του τέλειου δώρου η οποία μπορεί να είναι μία πρόκληση, ιδιαίτερα για όσους έχουν πάθος με τη μαγειρική. Για αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε έξι μοναδικές, προσεγμένες και πρωτότυπες ιδέες για δώρα που θα ενθουσιάσουν τους… ερασιτέχνες (και όχι μόνο) σεφ!

    Περισσότερα
  • "Πνιγμένο" κοτόπουλο με μανιτάρια σε πλούσια σάλτσα μπαχαρικών
    "Πνιγμένο" κοτόπουλο με μανιτάρια σε πλούσια σάλτσα μπαχαρικών
    26/04/2023
    1085 Προβολές μου αρέσει

    Κλασικό πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια "πνιγμένο" σε πλούσια σάλτσα, η οποία είναι αρωματισμένη από πληθώρα μπαχαρικών. Θα εκπλαγείτε πώς κάτι τόσο νόστιμο μπορεί να είναι τόσο απλό να το μαγειρέψετε αλλά και τόσο οικονομικό ως προς τα υλικά του. Ουσιαστικά θωρακίζετε στην αρχή το κοτόπουλο με ένα γρήγορο τηγάνισμα και στη συνέχεια το αφήνετε να βράσει σε μια πλούσια σάλτσα με διάφορα νόστιμα μπαχαρικά.

    Περισσότερα
  • Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    19/09/2023
    1072 Προβολές μου αρέσει

    Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις ζυμαρικά, λιωμένο τυρί και λουκάνικο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε λάθος. Άλλωστε μιλάμε για 3 υλικά που «παντρεύονται» τέλεια μεταξύ τους. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητες του μαντεμιού αλλά και η σωστή συνταγή μπορούν να κάνουν το καλό… ακόμα καλύτερο! Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτή την εύκολη συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς! 

    Περισσότερα
Showing 73 to 80 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.