blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Μοσχαρίσιο flank σε κρεμώδη σάλτσα από ουίσκι και σκόρδο
    Μοσχαρίσιο flank σε κρεμώδη σάλτσα από ουίσκι και σκόρδο
    16/06/2022
    3401 Προβολές μου αρέσει

    Η συνταγή αυτή μπορεί να είναι ωραία σε ΄ένα κλασικό ανοξείδωτο τηγάνι αλλά πραγματικά απογειώνεται στο μαντέμι! Το ψήσιμο του μοσχαρίσιου κρέατος σε ένα μαντεμένιο τηγάνι δημιουργεί μια καταπληκτική εξωτερική κρούστα, αφήνοντας το εσωτερικό του κρέατος ροζ και ζουμερό, όπως πρέπει δηλαδή να ψήνεται το μοσχάρι. Για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο φιλέτο, T-bone, κιλότο, λάπα, κόντρα κλπ. Εδώ χρησιμοποιείται το flank, δηλαδή το άνω μέρος της λάπας. Το κομμάτι αυτό έχει...

    Περισσότερα
  • Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων εμαγιέ σκευών
    16/06/2022
    3379 Προβολές μου αρέσει

    Οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων εμαγιέ σκευών. Τα αγαπημένα σας σκεύη θα κρατήσουν μια ζωή αν τηρείτε τις Οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης.

    Περισσότερα
  • Χρήσιμες συμβουλές για μαγείρεμα στη γάστρα
    Χρήσιμες συμβουλές για μαγείρεμα στη γάστρα
    03/04/2023
    3293 Προβολές μου αρέσει

    Μόλις αγοράσατε τη γάστρα σας και ετοιμάζεστε για το πρώτο σας πεντανόστιμο φαγητό. Μπορεί από μόνη της η γάστρα να είναι μία «εγγύηση» νοστιμιάς, ωστόσο εμείς σας έχουμε μερικές ακόμα χρήσιμες συμβουλές με μυστικά που θα απογειώσουν τη γεύση και το άρωμα του φαγητού σας. 

    Περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας
    Πως να επιλέξετε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας
    27/10/2022
    3266 Προβολές μου αρέσει

    Το μαχαίρι είναι ίσως το πιο βασικό εργαλείο που έχει επινοήσει ο άνθρωπος. Από τα απλά μαχαίρια φτιαγμένα από κόκκαλο και πέτρα, έως τα σύγχρονα υπερ-εξελιγμένα κράματα, το μαχαίρι δεν έχει πάψει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται. Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε τους διάφορους τύπους μαχαιριών και τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αναλύοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Έτσι, θα είστε σε θέση να επιλέξετε το μαχαίρι που σας ταιριάζει.

    Περισσότερα
  • Ζουμερό burger σε μαντεμένιο σχαροτήγανο ή μαντεμένια πλάκα
    Ζουμερό burger σε μαντεμένιο σχαροτήγανο ή μαντεμένια πλάκα
    16/06/2022
    3254 Προβολές μου αρέσει

    Σε ένα μαντεμένιο σχαροτήγανο ή μια μαντεμένια πλάκα μπορείτε να ψήσετε τα πιο νόστιμα burger. Δημιουργείται μια πεντανόστιμη τραγανή κρούστα στο εξωτερικό του burger ενώ το εσωτερικό παραμένει ζουμερό και γευστικό. Συνδυάστε τα με πατάτες τηγανητές και ψωμάκι brioche και προσθέστε οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

    Περισσότερα
  • Το μαντέμι και η ιστορία του
    Το μαντέμι και η ιστορία του
    28/03/2023
    2857 Προβολές μου αρέσει

    Πόσο καλά γνωρίζετε τον χυτοσίδηρο ή αλλιώς μαντέμι; Τον συναντάμε σε σκεύη μαγειρικής, σε γάστρες, σε τηγάνια, σε κατσαρόλες και σε πλάκες. Τον έχουμε συναντήσει επίσης στην αρχιτεκτονική, στη διακόσμηση, σε παλιές καγκελόπορτες, σε καπάκια στο πεζοδρόμιο, σε λέβητες πετρελαίου αλλά και στη βαριά βιομηχανία.

    Περισσότερα
  • Μαντεμένιο σκεύος ή αντικολλητικό; Υπέρ και κατά
    Μαντεμένιο σκεύος ή αντικολλητικό; Υπέρ και κατά
    31/05/2023
    2656 Προβολές μου αρέσει

    Μαντεμένιο σκεύος ή αντικολλητικό τύπου τεφλόν; Αυτή η ερώτηση είναι ίσως από τις πιο συχνές αφού και τα δύο έχουν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά τους. Για να σας βοηθήσουμε, εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς τα υπέρ και τα κατά από κάθε κατηγορία για να μπορέσετε να αποφασίσετε εσείς ποιο είναι το… “top”.

    Περισσότερα
  • Πεντανόστιμα burgers λαχανικών!
    Πεντανόστιμα burgers λαχανικών!
    16/06/2022
    2585 Προβολές μου αρέσει

    Μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή για burgers λαχανικών χωρίς κρέας, μόνο με λαχανικά και μανιτάρια. Η συνταγή αυτή περιέχει και λίγα φασόλια, όχι όμως τόσο πολλά όσο βρίσκει κανείς στις περισσότερες συνταγές για vegan burgers λαχανικών. Τα καρότα, τό μπρόκολο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το σκόρδο συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν μια υπέροχη γεύση και υφή! Ψήστε τα burgers σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος και θα μας θυμηθείτε!

    Περισσότερα
Showing 25 to 32 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.