blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι
    Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι
    24/11/2022
    2031 Προβολές μου αρέσει

    Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι

    Περισσότερα
  • Πίτσα στο μαντέμι!
    Πίτσα στο μαντέμι!
    16/06/2022
    1924 Προβολές μου αρέσει

    Η πίτσα που σας προτείνουμε σήμερα θα σας θυμίσει την κλασική πίτσα της Pizza Hut με την τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος. Εξαιτίας του ψησίματος πάνω στον καυτό χυτοσίδηρο (μαντέμι) η πίτσα ψήνεται γρήγορα δημιουργώντας μια απολαυστική, ξεροψημένη επιφάνεια στο κάτω μέρος. Όσο πιο πολύ προθερμάνετε τον φούρνο σας τόσο...

    Περισσότερα
  • Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    12/10/2023
    1874 Προβολές μου αρέσει

    Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε μία πίτσα; Παρόλο που πολλοί μπορούν να μπουν στον πειρασμό και να πουν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι τα toppings, η αλήθεια είναι πως αυτό που πραγματικά «απογειώνει» τη γεύση της πίτσας είναι ο τρόπος που ψήνεται. Ο σωστός τρόπος ψησίματος της πίτσας «απαιτεί» πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία και λίγο χρόνο, συνήθως ελάχιστα λεπτά. Για αυτό άλλωστε και η πίτσα που ψήνεται σε «παραδοσιακό ξυλόφουρνο» είναι πάντα πιο νόστιμη από αυτή που ψήνουμε σπίτι...

    Περισσότερα
  • Μοσχαρίσια τηγανιά με σκόρδο και βούτυρο σε μαντεμένιο τηγάνι
    Μοσχαρίσια τηγανιά με σκόρδο και βούτυρο σε μαντεμένιο τηγάνι
    02/02/2023
    1859 Προβολές μου αρέσει

    Αντί για τη συνηθισμένη χοιρινή τηγανιά που τρώμε στην ταβέρνα, προτιμήσαμε να διαλέξουμε μια συνταγή λίγο καλύτερη ποιοτικά και πολύ πιο νόστιμη. Το μοσχαρίσιο κρέας είναι λίγο καλύτερης ποιότητας από το χοιρινό και σε αυτή τη συνταγή πραγματικά αναδεικνύεται αυτή η διαφορά. Το βούτυρο και το σκόρδο την απογειώνουν!

    Περισσότερα
  • 3 βασικές διαφορές ανάμεσα στα σκεύη carbon και τα μαντεμένια
    3 βασικές διαφορές ανάμεσα στα σκεύη carbon και τα μαντεμένια
    16/06/2022
    1843 Προβολές μου αρέσει

    Τα σκεύη carbon παρουσιάζουν μερικές διαφορές με τα μαντεμένια σκεύη. Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος και τις απαιτήσεις της συνταγής, μπορεί το ένα να είναι πιο κατάλληλο από το άλλο. Για παράδειγμα, ένα μαντεμένιο τηγάνι είναι τέλειο για το ψήσιμο μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας ενώ ένα carbon τηγάνι είναι περισσότερο κατάλληλο για σωτάρισμα λαχανικών και δημιουργία ενός απίθανού πιάτου noodles. Ας δούμε τις 3 βασικές διαφορές τους.

    Περισσότερα
  • Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    21/09/2023
    1689 Προβολές μου αρέσει

    Μία από τις μεγαλύτερες, online διαφωνίες που συναντάει κάποιος σήμερα στον μαγειρικό κόσμο του internet αφορά το πώς πρέπει να ψήνεται μια μπριζόλα (ή μπριτζόλα όπως οφείλουμε να τη λέμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας). Και επειδή το internet αγαπάει τα δίπολα, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο… «σχολές» πού όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφωνούν. 

    Περισσότερα
  • Μαντέμι: Μύθοι και πραγματικότητες
    Μαντέμι: Μύθοι και πραγματικότητες
    13/06/2023
    1676 Προβολές μου αρέσει

    Όλοι γνωρίζουν για τα μαντεμένια σκεύη, υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι γύρω από αυτά, που κάποιες φορές μας μπερδεύουν και μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τις ιδιότητές τους. Πάμε να δούμε (και να καταρρίψουμε) 5 μύθους γύρω από τα αγαπημένα μας σκεύη.

    Περισσότερα
  • Σταβλίσια μπριζόλα στο μαντέμι
    Σταβλίσια μπριζόλα στο μαντέμι
    09/02/2023
    1639 Προβολές μου αρέσει

    Αν ψάχνετε κάτι καλό για την Τσικνοπέμπτη, σας έχουμε πρόταση: σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζολάρα ψημένη σε μαντεμένιο τηγάνι!

    Περισσότερα
Showing 41 to 48 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.