blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • 3 Τρόποι για να ψήσετε την Τσικνοπέμπτη
    3 Τρόποι για να ψήσετε την Τσικνοπέμπτη
    29/02/2024
    1474 Προβολές μου αρέσει

    Τσικνοπέμπτη! Μία ημέρα γεμάτη με υπέροχα αρώματα για τους… μερακλήδες! Μία ημέρα γεμάτη ψητά, ζουμερά κρέατα και η «ημέρα της κρίσης» για τους απανταχού master grillers, ή όσους ισχυρίζονται τέλος πάντων ότι είναι οι «άρχοντες της σχάρας».  Στο mantemi.gr γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά για το καλύτερο ψητό κρέας. Για αυτό και παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας 3 τρόπους για να ψήσετε τα πιο νόστιμα κρέατα και να κάνετε αυτή την Τσικνοπέμπτη μία ημέρα που όλοι θα θυμούνται! 

    Περισσότερα
  • Κατακτήστε την τέχνη της τραγανής πανσέτας σε ένα μαντεμένιο τηγάνι
    Κατακτήστε την τέχνη της τραγανής πανσέτας σε ένα μαντεμένιο τηγάνι
    23/02/2024
    1440 Προβολές μου αρέσει

    Το τραγανό pork belly (χοιρινή κοιλιά, ή το πιο γνωστό… πανσέτα), με τον δελεαστικό συνδυασμό χυμώδους κρέατος και τραγανής πέτσας, είναι ένα πιάτο που αιχμαλωτίζει τους γευστικούς κάλυκες των καλοφαγάδων σε όλο τον κόσμο. Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προετοιμάσετε αυτή την αγαπημένη λιχουδιά, η χρήση ενός τηγανιού από χυτοσίδηρο προσφέρει μια απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για να πετύχετε αυτό το τέλειο τραγανό εξωτερικό και το τρυφερό εσωτερικό

    Περισσότερα
  • Πικάντικες γαρίδες στο μαντέμι
    Πικάντικες γαρίδες στο μαντέμι
    14/03/2024
    1388 Προβολές μου αρέσει

    Έχουμε πει πολλές φορές πως το μαντεμένιο τηγάνι μας είναι ένα πολυεργαλείο για την κουζίνα, ικανό να γίνει το σκεύος επιλογής για κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, μέχρι και… για γλυκά!  Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, σας καλούμε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα νηστίσιμα πιάτα και να τους δώσετε γεύση «καταρρίπτοντας» το μύθο του «άνοστου».  Και επειδή το μαντέμι έχει την ικανότητα να μαγειρεύει κάθε φαγητό τέλεια, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, δείτε παρακάτω μία απλή...

    Περισσότερα
  • Το μαντεμένιο σκεύος μου μυρίζει. Γιατί;
    Το μαντεμένιο σκεύος μου μυρίζει. Γιατί;
    16/06/2022
    1341 Προβολές μου αρέσει

    Ο καθαρισμός και η συντήρηση των μαντεμένιων σκευών είναι απαραίτητες διαδικασίες για να τα έχετε πάντα στη διάθεση σας, έτοιμα για χρήση. Η διαδικασία του seasoning και η προστασία των σκευών ΄ώστε αυτά να λειτουργούν άψογα για πολλά χρόνια είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες απορίες που μπορεί να έχει κάποιος που μόλις ξεκινά να μαγειρεύει σε μαντεμένιο σκεύος. Μια από τις ερωτήσεις είναι για ποιο λόγο μερικές φορές τα μαντεμένια σκεύη μυρίζουν. Η μυρωδιά μπορεί να υπάρχει είτε όταν το...

    Περισσότερα
  • Νιόκι βουτύρου με σκόρδο & παρμεζάνα
    Νιόκι βουτύρου με σκόρδο & παρμεζάνα
    07/06/2023
    1338 Προβολές μου αρέσει

    Το εύκολο φαγητό στα καλύτερά του! Μία πεντανόστιμη συνταγή νιόκι στο μαντεμένιο τηγάνι που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά από το χρόνο σας και αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα δείπνο στα μέσα της εβδομάδας. Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα έχετε νιόκι που θα είναι τραγανά απ’έξω αλλά τρυφερά και αφράτα στο εσωτερικό τους με μία υπέροχη γεύση βούτυρου, σκόρδου και παρμεζάνας. Ένα ιδανικό ταίριασμα που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν μαγειρευτεί σε μαντεμένιο σκεύος!

    Περισσότερα
  • Συνταγή για Λαγάνα στο μαντέμι!
    Συνταγή για Λαγάνα στο μαντέμι!
    08/03/2024
    1335 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα λένε «Καθαρά Δευτέρα» περισσότερο από τη λαγάνα! Αυτό το απολαυστικό, τραγανό και ταυτόχρονα αφράτο ψωμάκι, είναι η «βάση» του σαρακοστιανού τραπεζιού και ο απαραίτητος σύντροφος για την ταραμοσαλάτα! Ωστόσο, για πολλούς η παρασκευή της τέλειας λαγάνας, είναι μία πρόκληση. Για αυτό και εμείς στο mantemi σας έχουμε την παρακάτω συνταγή για να πετύχετε την τέλεια λαγάνα έχοντας σαν «μυστικό όπλο» ένα μαντεμένιο τετράγωνο τηγάνι που υπόσχεται να δημιουργήσει την τέλεια κρούστα αλλά...

    Περισσότερα
  • Ψητή γαλοπούλα σε μαντεμένια γάστρα
    Ψητή γαλοπούλα σε μαντεμένια γάστρα
    21/12/2022
    1331 Προβολές μου αρέσει

    Το ψήσιμο μιας ολόκληρης γαλοπούλας μπορεί να φαίνεται δύσκολο και απαιτητικό, αλλά με τα σωστά εργαλεία είναι μια συνταγή που μπορεί να κάνει ο καθένας. Αυτή η συνταγή για ψητή γαλοπούλα με σάλτσα είναι αρκετά απλή για έναν αρχάριο, αλλά αρκετά νόστιμη για να την απολαύσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι.

    Περισσότερα
  • Το πιο νόστιμο και εύκολο κέικ μελιού
    Το πιο νόστιμο και εύκολο κέικ μελιού
    30/06/2023
    1325 Προβολές μου αρέσει

    To καλοκαίρι συνηθίζουμε να τρώμε πιο ελαφριά, μιας που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Αυτό που σίγουρα δεν αποχωριζόμαστε εύκολα, τουλάχιστον κάποιοι από εμάς είναι τα γλυκά. Σας έχουμε μία εύκολη συνταγή κέικ για να το απολαύσετε το πρωί ή το απόγευμα. Τόσο εσείς όσο και τα παιδιά θα το αγαπήσουν!

    Περισσότερα
Showing 57 to 64 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.