blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Victoria Cast Iron: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μαντεμένια σκεύη Victoria!
    Victoria Cast Iron: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μαντεμένια σκεύη Victoria!
    12/03/2025
    63 Προβολές μου αρέσει

    Η Victoria ιδρύθηκε το 1939 στην Κολομβία από τον Raul Mejia και ξεκίνησε ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που κατασκεύαζε χειροκίνητους μύλους καφέ και καλαμποκιού. Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία επεκτάθηκε και έγινε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές μαντεμένιων σκευών, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

    Περισσότερα
  • Ζυμαρικά με κοτόπουλο και παρμεζάνα στο μαντέμι
    Ζυμαρικά με κοτόπουλο και παρμεζάνα στο μαντέμι
    03/03/2025
    90 Προβολές μου αρέσει

    Το κοτόπουλο παρμεζάνα είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, με ρίζες που φτάνουν πίσω στον 19ο αιώνα. Το πιάτο αυτό συνδυάζει το τραγανό κοτόπουλο με τη γεύση της παρμεζάνας και τη γλυκιά σάλτσα ντομάτας, δημιουργώντας έναν απόλυτα γευστικό συνδυασμό. 

    Περισσότερα
  • Ζύμη για πίτσα
    Ζύμη για πίτσα
    11/02/2025
    198 Προβολές μου αρέσει

    Η πίτσα, όπως την απολαμβάνουμε σήμερα, έχει τις ρίζες της στην Ιταλία του 18ου αιώνα. Αν και η αρχική μορφή της ήταν μια απλή ζύμη με ελαιόλαδο και μυρωδικά, η σύγχρονη πίτσα εξελίχθηκε με την προσθήκη ντομάτας και τυριού. Η λέξη "πίτσα" προέρχεται από την ιταλική λέξη "pitta", που σημαίνει "πίτα". Με την παρακάτω συνταγή, θα ετοιμάσουμε μια εξαιρετική ζύμη, απλή και νόστιμη. Στη συνέχεια μπορείτε να φτιάξετε πίτσα με τα υλικά της επιλογής σας χρησιμοποιώντας μια μαντεμένια πλάκα για πίτσα...

    Περισσότερα
  • Τι διαφορές θα είχε ένα μαντεμένιο τηγάνι 100 ετών με ένα καινούργιο;
    Τι διαφορές θα είχε ένα μαντεμένιο τηγάνι 100 ετών με ένα καινούργιο;
    04/02/2025
    139 Προβολές μου αρέσει

    Ένα μαντεμένιο τηγάνι 100 ετών, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για δεκαετίες, έχει εντελώς διαφορετική απόδοση από ένα καινούργιο. Η διαφορά οφείλεται σε παράγοντες όπως η συσσώρευση seasoning, η λείανση της επιφάνειας και η ικανότητα διατήρησης της θερμότητας.

    Περισσότερα
  • Αποθήκευση των μαντεμένιων σκευών. Τι να προσέξετε.
    Αποθήκευση των μαντεμένιων σκευών. Τι να προσέξετε.
    28/01/2025
    222 Προβολές μου αρέσει

    Η αποθήκευση των μαντεμένιων σκευών είναι σημαντική για τη διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση και την αποφυγή προβλημάτων όπως η σκουριά. Στο άρθρο μας θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή αποθήκευση των μαντεμένιων σκευών σας!

    Περισσότερα
  • Κατσικίσιο μπούτι σε μαντεμένια γάστρα
    Κατσικίσιο μπούτι σε μαντεμένια γάστρα
    21/01/2025
    154 Προβολές μου αρέσει

    Ένα αργομαγειρεμένο κατσικίσιο (ή αρνίσιο) μπούτι στο φούρνο είναι ένα από τα πιο απλά και νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μπορείτε αν θέλετε να αφαιρέσετε ακόμα και όλα τα υλικά και να αφήσετε μόνο το κρέας, αλάτι και πιπέρι. Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι θαυμάσιο! Εξαιρετική συνταγή για τους λάτρεις του slow cooking.

    Περισσότερα
  • Κλασικές βάφλες σε μαντεμένιο σκεύος
    Κλασικές βάφλες σε μαντεμένιο σκεύος
    20/12/2024
    585 Προβολές μου αρέσει

    Η μοντέρνα εκδοχή της βάφλας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, έκανε την εμφάνισή της στη Βελγική και Γαλλική κουζίνα το 18ο αιώνα. Στην αρχή, οι βάφλες σερβίρονταν κυρίως ως πρωινό ή επιδόρπιο, αλλά γρήγορα καθιερώθηκαν ως αγαπημένο σνακ και γλυκό. Σήμερα, είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, με αμέτρητες παραλλαγές και συνδυασμούς γεύσεων. Η λέξη "waffle" προέρχεται από την ολλανδική λέξη "wafla", που σημαίνει "κελί" ή "στόκος", λόγω του σχεδίου της βάφλας που μοιάζει με πλέγμα.

    Περισσότερα
  • Η επιστήμη πίσω από το seasoning των μαντεμένιων σκευών
    Η επιστήμη πίσω από το seasoning των μαντεμένιων σκευών
    22/11/2024
    998 Προβολές μου αρέσει

    Τα μαντεμένια σκεύη αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τύπους μαγειρικών σκευών, χάρη στην αντοχή, την ευελιξία και τις μοναδικές μαγειρικές τους ιδιότητες. Μία από τις σημαντικότερες πτυχές της φροντίδας τους είναι το seasoning, δηλαδή η διαδικασία που δημιουργεί την αντικολλητική τους επιφάνεια. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει στη χημική διαδικασία πίσω από το seasoning; Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τη σύνθετη αλλά μαγευτική επιστήμη που καθιστά τα μαντεμένια σκεύη τόσο ξεχωριστά.  

    Περισσότερα
Showing 1 to 8 of 150 (19 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.