blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;
    Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;
    16/06/2022
    2440 Προβολές μου αρέσει

    Όσοι έχετε στην κατοχή σας ένα μαντεμένιο σκεύος θα έχετε διαπιστώσει ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα από τα άλλα σκεύη. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να μένει με φαγητό μετά το μαγείρεμα ή να το μουλιάζετε με νερό για να διευκολύνετε το πλύσιμο, ενώ μετά τον καθαρισμό χρειάζεται να το περνάτε με ελάχιστο λάδι μέσα-έξω πριν το αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας. Αυτοί οι περιορισμοί είναι, για τους περισσότερους χρήστες, αποδεκτοί, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μαντεμένια σκεύη ανταποδίδουν αυτή την...

    Περισσότερα
  • Μαγείρεμα στο τζάκι σε μαντεμένια γάστρα!
    Μαγείρεμα στο τζάκι σε μαντεμένια γάστρα!
    21/01/2023
    2388 Προβολές μου αρέσει

    Οι μαντεμένιες γάστρες αγαπάνε τη φωτιά και το τζάκι. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς έχουν γεννηθεί στη φωτιά, σε τεράστιες μεταλλουργικές εγκαταστάσεις στις οποίες ο λιωμένος χυτοσίδηρος, από υγρό και καυτό μέταλλο παίρνει τελικά τη στερεή μορφή της γάστρας.Το μαγείρεμα σε ένα ανοιχτό τζάκι το χειμώνα μπορεί να γίνει ένας διασκεδαστικός και ιδιαίτερος τρόπος μαγειρέματος, διαφορετικός από το μαγείρεμα της υπόλοιπης χρονιάς. 

    Περισσότερα
  • Μπρόκολο με κουνουπίδι! Ότι πιο εύκολο και υγιεινό στο μαντέμι!
    Μπρόκολο με κουνουπίδι! Ότι πιο εύκολο και υγιεινό στο μαντέμι!
    22/05/2023
    2336 Προβολές μου αρέσει

    Ένα πολύ απλό και υγιεινό πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με λίγο κουνουπίδι και μπρόκολο στο μαντεμένιο σκεύος σας. Αν προσθέσετε το λάδι στην αρχή, τα λαχανικά τσιγαρίζονται και γίνονται πιο νόστιμα, ενώ αν το λάδι μπει ως γαρνίρισμα στο τέλος, το πιάτο γίνεται πολύ πιο υγιεινό.  Η συνταγή αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα πιο πολύπλοκο πιάτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγη βινεγκρέτ μπαλσάμικου με μουστάρδα και λίγα μανιτάρια, για να το...

    Περισσότερα
  • T-Bone Steak στο μαντέμι!
    T-Bone Steak στο μαντέμι!
    04/05/2023
    2323 Προβολές μου αρέσει

    Αχ… t-bone! Για πολλούς, ίσως η καλύτερη κοπή που συνδυάζει τα καλύτερα από τους δύο κόσμους! Φιλέτο και steak! Ωστόσο, όπως κάθε μπριζόλα, αν δεν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να χαραμίσει ένα ακριβό και «ιερό» κομμάτι μοσχαριού. Για αυτό και είμαστε εδώ για εσάς!  

    Περισσότερα
  • Οδηγίες για το σωστό Seasoning του μαντεμένιου σκεύους σας
    Οδηγίες για το σωστό Seasoning του μαντεμένιου σκεύους σας
    30/01/2024
    2271 Προβολές μου αρέσει

    Το seasoning ενός μαντεμένιου σκεύους είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη. Μετατρέπει το τηγάνι, την κατσαρόλα ή τη γάστρα σας από ένα απλό σκεύος μαγειρέματος σε ένα πολύτιμο εργαλείο κουζίνας, αναπτύσσοντας μια προστατευτική, αντικολλητική επιφάνεια που βελτιώνεται με τον χρόνο.

    Περισσότερα
  • Σοκολατένιο κέικ με παγωτό
    Σοκολατένιο κέικ με παγωτό
    16/06/2022
    2090 Προβολές μου αρέσει

    Η έκρηξη γεύσεων που θα νιώσετε με την πρώτη κουταλιά, σε συνδυασμό με την ευκολία και ταχύτητα της συνταγής αυτής, θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι χάνατε τόσο καιρό και ψήνατε μόνο μπριζόλες στο μαντεμένιο τηγάνι σας! Εκτός όμως από τη γεύση, υπάρχει και η ικανοποίηση του να φτιάξει κανείς σπιτικό κέικ με υλικά που γνωρίζει, χωρίς πρόσθετα (χρώματα και αρώματα). Όλα αυτά δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο τελικό αποτέλεσμα!

    Περισσότερα
  • Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το μαντεμένιο σκεύος στην ηλεκτρική σας κουζίνα
    Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το μαντεμένιο σκεύος στην ηλεκτρική σας κουζίνα
    10/01/2024
    2047 Προβολές μου αρέσει

    Είναι αλήθεια πως αν ψάξει κάποιος φωτογραφίες από μαντεμένια σκεύη σε χρήση, θα τα βρει κυρίως πάνω από φλόγες σε εστίες γκαζιού, σε φωτιές στην ύπαιθρο ή σε επαγγελματικές κουζίνες. Η πραγματικότητα όμως είναι πως τα σκεύη από χυτοσίδηρο είναι εξίσου αποτελεσματικά και σε επαγωγικές, σε κεραμικές αλλά και σε ηλεκτρικές εστίες. Ο παρακάτω οδηγός θα σας καθοδηγήσει με κάποιες βασικές συμβουλές και… «κόλπα» για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα μαντεμένια τηγάνια σας στις ηλεκτρικές εστίες.

    Περισσότερα
  • Γερμανικό χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας
    Γερμανικό χοιρινό κότσι με σάλτσα μπύρας
    02/12/2023
    2037 Προβολές μου αρέσει

    Πολλές φορές στην Ελλάδα, όταν θέλουμε να κάνουμε ένα ωραίο κυριακάτικο γεύμα με φίλους και αγαπημένους, επιλέγουμε ένα από τα παρακάτω δύο: 1. Ψήνουμε παϊδάκια (ή τέλος πάντων κρέας) έξω στην ψησταριά μας ή 2. Φτιάχνουμε ένα ψητό στο φούρνο, συνήθως κοτόπουλο ή αρνί. Εμείς πήγαμε λίγο… βορειότερα και σας έχουμε παρακάτω μία συνταγή για τραγανό γερμανικό χοιρινό κότσι (Schweinshaxe) με σάλτσα μπύρας και πιστεύουμε ότι, όχι μόνο θα γίνει από τις αγαπημένες επιλογές σας, αλλά θα το ετοιμάσετε...

    Περισσότερα
Showing 33 to 40 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.