blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Πλεονεκτήματα χρήσης μαντεμένιων σκευών μαγειρικής
    Πλεονεκτήματα χρήσης μαντεμένιων σκευών μαγειρικής
    16/06/2022
    7113 Προβολές μου αρέσει

    Είναι γεγονός ότι τα μαντεμένια σκεύη μπορεί να σας ακούγονται πολύ παλιομοδίτικα για την κουζίνα σας. Κι όμως, τα μαντεμένια σκεύη επανέρχονται δυναμικά ως βασικός εξοπλισμός κάθε σύγχρονης κουζίνας. Η ανθεκτικότητά τους, η απίθανη διάχυση θερμότητας και η δυνατότητα να μπαίνουν από το μάτι κατευθείαν στο φούρνο ή ακόμα και πάνω στα κάρβουνα, τα κάνουν ασυναγώνιστα.

    Περισσότερα
  • Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών
    Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών
    16/06/2022
    7044 Προβολές μου αρέσει

    Αρκετοί φίλοι μας ρωτάτε για τις διαφορές μεταξύ ενός σφυρήλατου και ενός μαντεμένιου τηγανιού. Για παράδειγμα, αν είναι και τα δύο από μαντέμι, γιατί τα σφυρήλατα είναι πιο ελαφριά, ποιο κάνει για τη φωτιά, αν μπαίνουν στο φούρνο κ.λπ. Παρόλο που και τα δύο σκεύη είναι κατασκευασμένα από κράμα σιδήρου, υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ τους.

    Περισσότερα
  • Γενικές Οδηγίες Χρήσης, Συντήρησης & Καθαρισμού
    Γενικές Οδηγίες Χρήσης, Συντήρησης & Καθαρισμού
    16/06/2022
    6739 Προβολές μου αρέσει

    Οδηγίες Χρήσης, Συντήρησης & Καθαρισμού. Επιλέξτε τις οδηγίες ανάλογα με το σκεύος που έχετε αγοράσει (μαντεμένιο χωρίς επίστρωση, σφυρήλατο ή ατσάλινη πλάκα, μαντεμένιο εμαγιέ).

    Περισσότερα
  • Πανεύκολη συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα
    Πανεύκολη συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα
    16/06/2022
    6133 Προβολές μου αρέσει

    Το μαντέμι έχει την ικανότητα να διατηρεί τη θερμότητα για περισσότερο χρόνο. Έτσι είναι ιδανικό για να φτιάξετε την πιο ζουμερή και λαχταριστή μπριζόλα αφού επιτρέπει να δημιουργηθεί μια κρούστα στο εξωτερικό του κρέατος χωρίς να παραψηθεί το εσωτερικό.

    Περισσότερα
  • Θερμοκρασίες ψησίματος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Θερμοκρασίες ψησίματος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    27/06/2023
    5865 Προβολές μου αρέσει

    Η ψησταριά είναι στη θέση της, το κρέας έχει αγοραστεί και μαριναριστεί, η παρέα έχει καλεστεί και εσείς είσαστε έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι για να ψήσετε. Γνωρίζετε ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίες για να ψήσετε το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι; Τις περισσότερες φορές, ακόμα και το κρέας που προέρχεται από το ίδιο ζώο, ψήνεται διαφορετικά. Μέχρι να γίνετε έμπειρος ψήστης χρειάζεστε ένα θερμόμετρο, ώστε να βλέπετε τη θερμοκρασία. Όταν εξοικειωθείτε αρκετά, θα μπορείτε να έχετε τον έλεγχο…...

    Περισσότερα
  • Χοιρινά φιλετάκια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
    Χοιρινά φιλετάκια με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια
    24/03/2023
    5385 Προβολές μου αρέσει

    Αυτό το κλασικό πιάτο δεν είναι μόνο απίστευτα νόστιμο, αλλά είναι επίσης οικονομικό και πολύ αγαπημένο χάρη στην κρεμώδη σάλτσα η οποία περιλούζει το τρυφερό κρέας δημιουργώντας έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό!Ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα φιλετάκια, το πιάτο αυτό μπορεί εύκολα να γίνει εντός 30 λεπτών!

    Περισσότερα
  • Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;
    Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;
    16/06/2022
    5269 Προβολές μου αρέσει

    Ο χυτοσίδηρος μόλις βγει από το καλούπι δεν είναι τελείως λείος όπως ένα κεραμικό σκεύος ή μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ή ένα γυάλινο ποτήρι. Είναι ελαφρά πορώδης και λίγο "σαγρέ". Η επιφάνεια αυτή δεν είναι αντικολλητική αλλά και για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει η διαδικασία seasoning (την περιγράφουμε εδώ). Κατά την διαδικασία αυτή, οι πόροι του μαντεμιού αρχίζουν και κλείνουν με το φυτικό έλαιο και η επιφάνεια αρχίζει και γίνεται αντικολλητική. Ταυτόχρονα, το μαντέμι αποκτά μια ακόμα πιο μαύρη...

    Περισσότερα
  • Πέτρα Ψησίματος Πίτσας - Οδηγίες Χρήσης & Συμβουλές
    Πέτρα Ψησίματος Πίτσας - Οδηγίες Χρήσης & Συμβουλές
    16/06/2022
    4999 Προβολές μου αρέσει

    Η πέτρα ψησίματος πίτσας είναι κατασκευασμένη από λαβική πέτρα από το ηφαίστειο Αίτνα που βρίσκεται στην Σικελία και είναι το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιταλίας. Είναι επομένως κατασκευασμένη από 100% φυσικά υλικά, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για το φαγητό. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες χρήσης και τις συμβουλές μας για άριστο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.

    Περισσότερα
Showing 9 to 16 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.