blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    07/09/2023
    1176 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα είναι αναντικατάστατα στο «οπλοστάσιο» ενός ψήστη. Ένα από αυτά όμως είναι σίγουρα το θερμόμετρό του. Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο έμπειρος και καλός ψήστης, ο «βασιλιάς» του κρέατος και ο «μάστορας» του τέλειου medium rare θα πρέπει να μπορεί να φτιάχνει το τέλειο steak χρησιμοποιώντας… «the force» (ή ό,τι άλλο κολπάκι παίζει στο TikTok αυτή την περίοδο), ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως χωρίς το θερμόμετρο, ακόμα και ο καλύτερος ψήστης είναι ουσιαστικά έρμαιο του…...

    Περισσότερα
  • "Πνιγμένο" κοτόπουλο με μανιτάρια σε πλούσια σάλτσα μπαχαρικών
    "Πνιγμένο" κοτόπουλο με μανιτάρια σε πλούσια σάλτσα μπαχαρικών
    26/04/2023
    1106 Προβολές μου αρέσει

    Κλασικό πιάτο με κοτόπουλο και μανιτάρια "πνιγμένο" σε πλούσια σάλτσα, η οποία είναι αρωματισμένη από πληθώρα μπαχαρικών. Θα εκπλαγείτε πώς κάτι τόσο νόστιμο μπορεί να είναι τόσο απλό να το μαγειρέψετε αλλά και τόσο οικονομικό ως προς τα υλικά του. Ουσιαστικά θωρακίζετε στην αρχή το κοτόπουλο με ένα γρήγορο τηγάνισμα και στη συνέχεια το αφήνετε να βράσει σε μια πλούσια σάλτσα με διάφορα νόστιμα μπαχαρικά.

    Περισσότερα
  • Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    19/09/2023
    1088 Προβολές μου αρέσει

    Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις ζυμαρικά, λιωμένο τυρί και λουκάνικο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε λάθος. Άλλωστε μιλάμε για 3 υλικά που «παντρεύονται» τέλεια μεταξύ τους. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητες του μαντεμιού αλλά και η σωστή συνταγή μπορούν να κάνουν το καλό… ακόμα καλύτερο! Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτή την εύκολη συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς! 

    Περισσότερα
  • Τηγανητό ρύζι στο μαντέμι
    Τηγανητό ρύζι στο μαντέμι
    09/05/2023
    1078 Προβολές μου αρέσει

    Το τηγανητό ρύζι είναι από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε. Είναι ιδανική λύση όταν έχουν περισσέψει 2-3 υλικά στο ψυγείο σας και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε. Λίγα λαχανικά, ένα κρεμμύδι, 2 γαρίδες, ή οτιδήποτε άλλο σε μικρή ποσότητα που δεν φτάνει για κάποια άλλη συνταγή, για το τηγανητό ρύζι θα είναι μια χαρά!

    Περισσότερα
  • Ψήσιμο στα κάρβουνα
    Ψήσιμο στα κάρβουνα
    18/04/2023
    1072 Προβολές μου αρέσει

    Το Πάσχα είναι μία γιορτή που χαρακτηρίζεται από αγάπη, κατάνυξη, ενσυναίσθηση αλλά και αρκετό… ψήσιμο! Για τους περισσότερους, το Πάσχα σηματοδοτεί τη λήξη της νηστείας και την επαναφορά στην… «κανονικότητα» του ψησίματος, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που το επιτρέπει και ο καιρός. 

    Περισσότερα
  • Κεφτεδάκια με λιαστές ντομάτες και τυρί
    Κεφτεδάκια με λιαστές ντομάτες και τυρί
    20/03/2023
    1058 Προβολές μου αρέσει

    Τρυφερές και ζουμερές μπουκιές από λιαστή ντομάτα και απίθανα κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα με λιωμένο τυρί, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, όλα μαζί σιγομαγειρεμένα σε ένα κλασικό μαντεμένιο τηγάνι.

    Περισσότερα
  • 5 πραγματάκια που δεν γνωρίζατε για τα μαντεμένια σκεύη
    5 πραγματάκια που δεν γνωρίζατε για τα μαντεμένια σκεύη
    13/02/2023
    1053 Προβολές μου αρέσει

    Τα μαντεμένια τηγάνια χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα εδώ και εκατοντάδες χρόνια και είναι από τα παλαιότερα και πιο ανθεκτικά σκεύη μαγειρικής στην ιστορία.

    Περισσότερα
  • Πώς να καθαρίσετε το μαντεμένιο εμαγιέ σκεύος σας
    Πώς να καθαρίσετε το μαντεμένιο εμαγιέ σκεύος σας
    09/11/2023
    1048 Προβολές μου αρέσει

    Τα εμαγιέ μαντεμένια μαγειρικά σκεύη συνδυάζουν την ασυναγώνιστη συγκράτηση της θερμότητας του χυτοσιδήρου με μια επίστρωση σμάλτου που τα προστατεύουν από οξείδωση, τα κάνουν πιο κομψά και πιο αντικολλητικά. Είναι ένα πολυεργαλείο της κουζίνας, ιδανικό για τα πάντα, από σούπες που σιγοβράζουν μέχρι ψήσιμο ψωμιού. Αλλά με τη μεγάλη… γαστρονομική δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη—το εμαγιέ χυτοσίδηρο σας χρειάζεται το σωστό είδος αγάπης για να διατηρήσει αυτές τις «μαγικές» ικανότητες. Εδώ είναι ο...

    Περισσότερα
Showing 81 to 88 of 118 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.