blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης σφυρήλατων σκευών και ατσάλινων πλακών
    16/06/2022
    4952 Προβολές μου αρέσει

    Οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης σφυρήλατων σκευών και ατσάλινων πλακών Petromax. Τα αγαπημένα σας σκεύη θα κρατήσουν μια ζωή αν τηρείτε τις Οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης.

    Περισσότερα
  • Μερικές πληροφορίες για τα εμαγιέ μας σκεύη
    Μερικές πληροφορίες για τα εμαγιέ μας σκεύη
    16/06/2022
    4476 Προβολές μου αρέσει

    Η λέξη εμαγιέ προκύπτει από τη γαλλική λέξη émaillé και σημαίνει "εφυαλωμένος" δηλαδή αυτός που έχει υποστεί κάποιου είδους υάλωση, κάποια επεξεργασία δηλαδή με γυαλί. Θα το βρείτε "enameled" στα αγγλικά. Τα εμαγιέ μαντεμένια σκεύη έχουν ψεκαστεί με ένα ειδικό μίγμα που μοιάζει με υγρό γυαλί (το οποίο συνήθως περιέχει κάποιο χρώμα) και στη συνέχεια ψήνονται μέσα σε ειδικούς κλίβανους για μερικές ώρες. Έτσι το μίγμα αυτό προσκολλάται πάνω στο μαντέμι και δημιουργεί αυτή την όμορφη πορσελάνινη...

    Περισσότερα
  • Το πιο αφράτο σπιτικό ψωμί!
    Το πιο αφράτο σπιτικό ψωμί!
    15/03/2023
    4411 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα είναι καλύτερα από το ζεστό, σπιτικό ψωμί, το ψωμί που ξέρουμε ακριβώς τα συστατικά του και που το έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας. Δεν χρειάζεται να έχετε ξυλόφουρνο! Παρακάτω θα δείτε μία υπέροχη, απλή και εύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται ζύμωμα, μιας που θα το κάνετε στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Τι λάδι να χρησιμοποιήσω για τη συντήρηση και το seasoning μαντεμένιου σκεύους;
    16/06/2022
    4347 Προβολές μου αρέσει

    Το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σησαμέλαιο αλλά και άλλα φυτικά λάδια είναι κατάλληλα για μαγείρεμα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα βέβαια. Κάποια από αυτά τα λάδια έχουν βαριά και έντονη γεύση ενώ κάποια άλλα είναι πιο ελαφριά στη γεύση. Αποφύγετε ζωικά λίπη, όπως το λαρδί, γιατί αν αφεθούν καιρό πάνω στο σκεύος χαλάνε και μυρίζουν.

    Περισσότερα
  • Πως να ψήσετε τα κάστανα στο τζάκι
    Πως να ψήσετε τα κάστανα στο τζάκι
    09/02/2023
    4282 Προβολές μου αρέσει

    Το ψήσιμο κάστανων στο τζάκι ή στα κάρβουνα είναι μια εξαιρετική ιδέα για τους φίλους που έχουν τζάκι καθώς εκτός από ένας διασκεδαστικός τρόπος μαγειρέματος, τα κάστανα αποτελούν ένα νόστιμο και υγιεινότατο σνακ.

    Περισσότερα
  • Σολωμός σε μαντεμένιο τηγάνι σε 6 μόνο λεπτά
    Σολωμός σε μαντεμένιο τηγάνι σε 6 μόνο λεπτά
    16/06/2022
    4264 Προβολές μου αρέσει

    Πιο γρήγορος τρόπος να μαγειρέψετε σολωμό δεν υπάρχει! Η κρούστα που δημιουργείται είναι κριτσανιστή και πεντανόστιμη, χάρη στην άριστη διάχυση θερμότητας του μαντεμένιου τηγανιού. Μην παραψήσετε το σολωμό, είναι πολύ πολύ πιο νόστιμος και ζουμερός αν ακολουθήσετε τους χρόνους που συστήνουμε. Αν έχετε λίγο χρόνο πιο πριν, αφήστε τα φιλέτα...

    Περισσότερα
  • Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    16/06/2022
    4012 Προβολές μου αρέσει

    Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαντεμένιο σας τηγάνι σε όποια εστία θέλετε: σε κεραμική, σε ηλεκτρική, σε επαγωγική ή στο γκάζι. Μια άλλη χρήση, για τους τυχερούς που έχουν τζάκι ή ψησταριά (bbq), είναι να ψήσετε απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, γιατί το μαντέμι καίει πολύ και το φαγητό ψήνεται πολύ γρήγορα. Αν ψήσετε πάνω στο μαντέμι και όχι σε σχάρα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μερικά θετικά.

    Περισσότερα
  • Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι
    Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι
    16/06/2022
    3489 Προβολές μου αρέσει

    Ίσως η πιο απλή συνταγή με μπούτια κοτόπουλου που έχετε διαβάσει! Μερικές φορές το απλό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. Η συνταγή αυτή γίνεται σε περίπου 45 λεπτά, επομένως είναι κατάλληλη ακόμα και για ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά ή το βράδυ.Αρχικά θα τσιγαρίσουμε το κοτόπουλο στο μάτι και στη συνέχεια θα το βάλουμε για μερικά λεπτά στο φούρνο. 

    Περισσότερα
Showing 17 to 24 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.