blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Πως να επιλέξετε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας
    Πως να επιλέξετε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας
    27/10/2022
    2042 Προβολές μου αρέσει

    Το μαχαίρι είναι ίσως το πιο βασικό εργαλείο που έχει επινοήσει ο άνθρωπος. Από τα απλά μαχαίρια φτιαγμένα από κόκκαλο και πέτρα, έως τα σύγχρονα υπερ-εξελιγμένα κράματα, το μαχαίρι δεν έχει πάψει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται. Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε τους διάφορους τύπους μαχαιριών και τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αναλύοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Έτσι, θα είστε σε θέση να επιλέξετε το μαχαίρι που σας ταιριάζει.

    Περισσότερα
  • Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι
    Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι
    09/05/2022
    2174 Προβολές μου αρέσει

    Ίσως η πιο απλή συνταγή με μπούτια κοτόπουλου που έχετε διαβάσει! Μερικές φορές το απλό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. Η συνταγή αυτή γίνεται σε περίπου 45 λεπτά, επομένως είναι κατάλληλη ακόμα και για ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά ή το βράδυ.Αρχικά θα τσιγαρίσουμε το κοτόπουλο στο μάτι και στη συνέχεια θα το βάλουμε για μερικά λεπτά στο φούρνο. 

    Περισσότερα
  • Σοκολατένιο κέικ με παγωτό
    Σοκολατένιο κέικ με παγωτό
    18/04/2022
    1414 Προβολές μου αρέσει

    Η έκρηξη γεύσεων που θα νιώσετε με την πρώτη κουταλιά, σε συνδυασμό με την ευκολία και ταχύτητα της συνταγής αυτής, θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι χάνατε τόσο καιρό και ψήνατε μόνο μπριζόλες στο μαντεμένιο τηγάνι σας! Εκτός όμως από τη γεύση, υπάρχει και η ικανοποίηση του να φτιάξει κανείς σπιτικό κέικ με υλικά που γνωρίζει, χωρίς πρόσθετα (χρώματα και αρώματα). Όλα αυτά δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο τελικό αποτέλεσμα!

    Περισσότερα
  • Τι λάδι να χρησιμοποιήσω για τη συντήρηση και το seasoning μαντεμένιου σκεύους;
    01/03/2022
    2675 Προβολές μου αρέσει

    Το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σησαμέλαιο αλλά και άλλα φυτικά λάδια είναι κατάλληλα για μαγείρεμα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα βέβαια. Κάποια από αυτά τα λάδια έχουν βαριά και έντονη γεύση ενώ κάποια άλλα είναι πιο ελαφριά στη γεύση. Αποφύγετε ζωικά λίπη, όπως το λαρδί, γιατί αν αφεθούν καιρό πάνω στο σκεύος χαλάνε και μυρίζουν.

    Περισσότερα
  • Μοσχαρίσιο flank σε κρεμώδη σάλτσα από ουίσκι και σκόρδο
    Μοσχαρίσιο flank σε κρεμώδη σάλτσα από ουίσκι και σκόρδο
    22/03/2022
    1839 Προβολές μου αρέσει

    Η συνταγή αυτή μπορεί να είναι ωραία σε ΄ένα κλασικό ανοξείδωτο τηγάνι αλλά πραγματικά απογειώνεται στο μαντέμι! Το ψήσιμο του μοσχαρίσιου κρέατος σε ένα μαντεμένιο τηγάνι δημιουργεί μια καταπληκτική εξωτερική κρούστα, αφήνοντας το εσωτερικό του κρέατος ροζ και ζουμερό, όπως πρέπει δηλαδή να ψήνεται το μοσχάρι. Για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο φιλέτο, T-bone, κιλότο, λάπα, κόντρα κλπ. Εδώ χρησιμοποιείται το flank, δηλαδή το άνω μέρος της λάπας. Το κομμάτι αυτό έχει...

    Περισσότερα
  • Πέτρα Ψησίματος Πίτσας - Οδηγίες Χρήσης & Συμβουλές
    Πέτρα Ψησίματος Πίτσας - Οδηγίες Χρήσης & Συμβουλές
    02/02/2022
    3054 Προβολές μου αρέσει

    Η πέτρα ψησίματος πίτσας είναι κατασκευασμένη από λαβική πέτρα από το ηφαίστειο Αίτνα που βρίσκεται στην Σικελία και είναι το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ιταλίας. Είναι επομένως κατασκευασμένη από 100% φυσικά υλικά, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για το φαγητό. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες χρήσης και τις συμβουλές μας για άριστο αποτέλεσμα στο ψήσιμο.

    Περισσότερα
  • Πεντανόστιμα burgers λαχανικών!
    Πεντανόστιμα burgers λαχανικών!
    18/01/2022
    2038 Προβολές μου αρέσει

    Μια υγιεινή και πεντανόστιμη συνταγή για burgers λαχανικών χωρίς κρέας, μόνο με λαχανικά και μανιτάρια. Η συνταγή αυτή περιέχει και λίγα φασόλια, όχι όμως τόσο πολλά όσο βρίσκει κανείς στις περισσότερες συνταγές για vegan burgers λαχανικών. Τα καρότα, τό μπρόκολο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το σκόρδο συνδυάζονται αρμονικά και δίνουν μια υπέροχη γεύση και υφή! Ψήστε τα burgers σε ένα μαντεμένιο τηγάνι ή σε μια μαντεμένια πλάκα ψησίματος και θα μας θυμηθείτε!

    Περισσότερα
  • Τι είναι τα επαγωγικά σκεύη
    Τι είναι τα επαγωγικά σκεύη
    04/01/2022
    8483 Προβολές μου αρέσει

    Τα επαγωγικά σκεύη είναι σκεύη μαγειρικής τα οποία είναι συμβατά με τις επαγωγικές εστίες. Τα μαντεμένια και τα σφυρήλατα σκεύη είναι 100% συμβατά με τις επαγωγικές εστίες και μάλιστα είναι τα πιο αποδοτικά επαγωγικά σκεύη που υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαντέμι είναι ένα πολύ μαγνητικό υλικό (επειδή περιέχει πολύ σίδηρο) και επομένως αποδίδει ταχύτατα και με απίστευτη ακρίβεια στις επαγωγικές εστίες. Θερμαίνεται σχεδόν στιγμιαία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου απώλειες...

    Περισσότερα
Showing 49 to 56 of 89 (12 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.