blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Πώς να καθαρίσετε το μαντεμένιο εμαγιέ σκεύος σας
    Πώς να καθαρίσετε το μαντεμένιο εμαγιέ σκεύος σας
    09/11/2023
    1879 Προβολές μου αρέσει

    Τα εμαγιέ μαντεμένια μαγειρικά σκεύη συνδυάζουν την ασυναγώνιστη συγκράτηση της θερμότητας του χυτοσιδήρου με μια επίστρωση σμάλτου που τα προστατεύουν από οξείδωση, τα κάνουν πιο κομψά και πιο αντικολλητικά. Είναι ένα πολυεργαλείο της κουζίνας, ιδανικό για τα πάντα, από σούπες που σιγοβράζουν μέχρι ψήσιμο ψωμιού. Αλλά με τη μεγάλη… γαστρονομική δύναμη έρχεται μεγάλη ευθύνη—το εμαγιέ χυτοσίδηρο σας χρειάζεται το σωστό είδος αγάπης για να διατηρήσει αυτές τις «μαγικές» ικανότητες. Εδώ είναι ο...

    Περισσότερα
  • Γιατί να ψήσετε κρέας και ψάρι σε σχαροτήγανο: Η τελειότητα του ψησίματος στο μάτι της κουζίνας!
    Γιατί να ψήσετε κρέας και ψάρι σε σχαροτήγανο: Η τελειότητα του ψησίματος στο μάτι της κουζίνας!
    02/11/2023
    3100 Προβολές μου αρέσει

    Το σχαροτήγανο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε λάτρη της κουζίνας που αγαπά τη γεύση του μπάρμπεκιου αλλά δεν μπορεί πάντα να έχει πρόσβαση σε μια υπαίθρια ψησταριά. Αυτά τα μοναδικά σχεδιασμένα τηγάνια μπορούν ως… δια μαγείας να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία ψησίματος ακριβώς πάνω στην εστία της κουζίνας σας. Πώς όμως το καταφέρνουν αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί το ψήσιμο κρέατος και ψαριού σε σχαροτήγανο μπορεί να «απογειώσει» το γαστρονομικό σας παιχνίδι!

    Περισσότερα
  • Βελουτέ κολοκυθόσουπα στο μαντέμι
    Βελουτέ κολοκυθόσουπα στο μαντέμι
    20/10/2023
    1568 Προβολές μου αρέσει

    Η κολοκύθα είναι, χωρίς αμφιβολία, η «γεύση του φθινοπώρου». Είτε μιλάμε για pumkin spice latte είτε για ζεστή κολοκυθόσουπα, αυτή η χαρακτηριστική γεύση είναι η επιτομή των φθινοπωρινών γεύσεων. Εμείς παρακάτω σας έχουμε μία συνταγή για κολοκυθόσουπα σε μαντεμένια κατσαρόλα η οποία όχι μόνο διατηρεί τη θερμότητα και μαγειρεύει ομοιόμορφα, αλλά προσθέτει επίσης μια πινελιά ρουστίκ γοητείας στην κουζίνα σας.

    Περισσότερα
  • Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    12/10/2023
    2664 Προβολές μου αρέσει

    Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε μία πίτσα; Παρόλο που πολλοί μπορούν να μπουν στον πειρασμό και να πουν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι τα toppings, η αλήθεια είναι πως αυτό που πραγματικά «απογειώνει» τη γεύση της πίτσας είναι ο τρόπος που ψήνεται. Ο σωστός τρόπος ψησίματος της πίτσας «απαιτεί» πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία και λίγο χρόνο, συνήθως ελάχιστα λεπτά. Για αυτό άλλωστε και η πίτσα που ψήνεται σε «παραδοσιακό ξυλόφουρνο» είναι πάντα πιο νόστιμη από αυτή που ψήνουμε σπίτι...

    Περισσότερα
  • Ψησταριές υγραερίου: 5 λόγοι για να τις επιλέξετε
    Ψησταριές υγραερίου: 5 λόγοι για να τις επιλέξετε
    09/10/2023
    1308 Προβολές μου αρέσει

    Ας είμαστε ειλικρινείς: Το ψήσιμο στην ψησταριά δεν είναι απλά μαγείρεμα. Είναι τέχνη, είναι παράδοση και για πολλούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Και παρόλο που υπάρχουν διάφοροι τύποι ψησταριών, από κάρβουνο έως ηλεκτρικές, οι ψησταριές υγραερίου έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Θέλετε να μάθετε το γιατί;

    Περισσότερα
  • Γιατί η πίτσα στο μαντέμι είναι η καλύτερη πίτσα που θα φτιάξετε
    Γιατί η πίτσα στο μαντέμι είναι η καλύτερη πίτσα που θα φτιάξετε
    03/10/2023
    481 Προβολές μου αρέσει

    Comfort food, αγαπημένη «αμαρτία» αλλά και εθνικό φαγητό. Ο λόγος φυσικά για την πίτσα, ένα πιάτο που όσο απλό είναι στη σύλληψή του, τόσο δύσκολο είναι στην παρασκευή του. Για πολλούς, πίτσα είναι μία ιεροτελεστία με σαφείς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται πιστά και για άλλους είναι απλά μία «πρόταση», ή ένας ενδεικτικός οδηγός για να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες.

    Περισσότερα
  • Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    21/09/2023
    2076 Προβολές μου αρέσει

    Μία από τις μεγαλύτερες, online διαφωνίες που συναντάει κάποιος σήμερα στον μαγειρικό κόσμο του internet αφορά το πώς πρέπει να ψήνεται μια μπριζόλα (ή μπριτζόλα όπως οφείλουμε να τη λέμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας). Και επειδή το internet αγαπάει τα δίπολα, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο… «σχολές» πού όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφωνούν. 

    Περισσότερα
  • Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    19/09/2023
    1291 Προβολές μου αρέσει

    Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις ζυμαρικά, λιωμένο τυρί και λουκάνικο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε λάθος. Άλλωστε μιλάμε για 3 υλικά που «παντρεύονται» τέλεια μεταξύ τους. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητες του μαντεμιού αλλά και η σωστή συνταγή μπορούν να κάνουν το καλό… ακόμα καλύτερο! Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτή την εύκολη συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς! 

    Περισσότερα
Showing 49 to 56 of 143 (18 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.