blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Σολωμός σε μαντεμένιο τηγάνι σε 6 μόνο λεπτά
    Σολωμός σε μαντεμένιο τηγάνι σε 6 μόνο λεπτά
    13/11/2019
    2556 Προβολές μου αρέσει

    Πιο γρήγορος τρόπος να μαγειρέψετε σολωμό δεν υπάρχει! Η κρούστα που δημιουργείται είναι κριτσανιστή και πεντανόστιμη, χάρη στην άριστη διάχυση θερμότητας του μαντεμένιου τηγανιού. Μην παραψήσετε το σολωμό, είναι πολύ πολύ πιο νόστιμος και ζουμερός αν ακολουθήσετε τους χρόνους που συστήνουμε. Αν έχετε λίγο χρόνο πιο πριν, αφήστε τα φιλέτα...

    Περισσότερα
  • Πανεύκολα brownies σοκολάτας σε μαντεμένιο τηγάνι
    Πανεύκολα brownies σοκολάτας σε μαντεμένιο τηγάνι
    05/09/2019
    525 Προβολές μου αρέσει

    Στο επόμενο γεύμα που θα ετοιμάσετε μη διστάσετε να φτιάξετε και αυτό το πανεύκολο, πεντανόστιμο brownie σοκολάτας. Το απλό αυτό γλυκό έχει γρήγορη προετοιμασία, αφού όλα γίνονται με ένα απλό ανακάτεμα, και επομένως δεν θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Αντιθέτως, θα προσθέσει μια διαφορετική νότα στο τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

    Περισσότερα
  • Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;
    Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;
    15/05/2019
    1533 Προβολές μου αρέσει

    Όσοι έχετε στην κατοχή σας ένα μαντεμένιο σκεύος θα έχετε διαπιστώσει ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα από τα άλλα σκεύη. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να μένει με φαγητό μετά το μαγείρεμα ή να το μουλιάζετε με νερό για να διευκολύνετε το πλύσιμο, ενώ μετά τον καθαρισμό χρειάζεται να το περνάτε με ελάχιστο λάδι μέσα-έξω πριν το αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας. Αυτοί οι περιορισμοί είναι, για τους περισσότερους χρήστες, αποδεκτοί, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μαντεμένια σκεύη ανταποδίδουν αυτή την...

    Περισσότερα
  • Πίτσα στο μαντέμι!
    Πίτσα στο μαντέμι!
    14/03/2019
    1242 Προβολές μου αρέσει

    Η πίτσα που σας προτείνουμε σήμερα θα σας θυμίσει την κλασική πίτσα της Pizza Hut με την τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος. Εξαιτίας του ψησίματος πάνω στον καυτό χυτοσίδηρο (μαντέμι) η πίτσα ψήνεται γρήγορα δημιουργώντας μια απολαυστική, ξεροψημένη επιφάνεια στο κάτω μέρος. Όσο πιο πολύ προθερμάνετε τον φούρνο σας τόσο...

    Περισσότερα
  • Πατάτες ογκρατέν με γκοργκοντζόλα σε μαντεμένιο τηγάνι
    Πατάτες ογκρατέν με γκοργκοντζόλα σε μαντεμένιο τηγάνι
    15/02/2019
    692 Προβολές μου αρέσει

    Το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα είναι απλό και εύκολο να το φτιάξετε. Αν σας αρέσει το λιωμένο και ελαφρώς ξεροψημένο τυρί (σε ποιόν δεν αρέσει;) τότε είναι μια συνταγή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Οι πατάτες ογκρατέν είναι επίσης από εκείνα τα πιάτα που είναι ιδανικά για μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων, γιατί μπορεί εύκολα προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

    Περισσότερα
  • Κοτόπουλο με καραμελωμένα πράσα σε μαντεμένιο τηγάνι
    Κοτόπουλο με καραμελωμένα πράσα σε μαντεμένιο τηγάνι
    10/01/2019
    418 Προβολές μου αρέσει

    Καμιά φορά μια απλή συνταγή με ελάχιστα συστατικά μπορεί δώσει άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Μια καλή μπριζόλα με μόλις λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι δεν χρειάζεται κανένα άλλο συστατικό για να γίνει ένα τέλειο γεύμα. Έτσι και αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο τα ελάχιστα: ένα κοτόπουλο (κατά προτίμηση αλανιάρικο, γιατί είναι πιο γευστικό και πιο υγιεινό), λίγα πράσα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το ψήσιμο του κοτόπουλου στο μαντέμι είναι υπέροχο: καθώς το μαντέμι πυρώνει μέσα στο φούρνο στους 190°C...

    Περισσότερα
  • Μυρωδάτο ψωμί με κανέλα και ζάχαρη
    Μυρωδάτο ψωμί με κανέλα και ζάχαρη
    06/11/2018
    799 Προβολές μου αρέσει

    Το μαντεμένιο τηγάνι (skillet) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ψωμιού. Να λοιπόν μια εύκολη συνταγή για λαχταριστό γλυκό ψωμί με κανέλα και ζάχαρη που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει και την κοιλιά σας να γουργουρίσει!

    Περισσότερα
  • Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    17/01/2020
    2724 Προβολές μου αρέσει

    Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαντεμένιο σας τηγάνι σε όποια εστία θέλετε: σε κεραμική, σε ηλεκτρική, σε επαγωγική ή στο γκάζι. Μια άλλη χρήση, για τους τυχερούς που έχουν τζάκι ή ψησταριά (bbq), είναι να ψήσετε απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, γιατί το μαντέμι καίει πολύ και το φαγητό ψήνεται πολύ γρήγορα. Αν ψήσετε πάνω στο μαντέμι και όχι σε σχάρα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μερικά θετικά.

    Περισσότερα
Showing 73 to 80 of 89 (12 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.