blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Μαγείρεμα στο τζάκι σε μαντεμένια γάστρα!
    Μαγείρεμα στο τζάκι σε μαντεμένια γάστρα!
    21/01/2023
    2372 Προβολές μου αρέσει

    Οι μαντεμένιες γάστρες αγαπάνε τη φωτιά και το τζάκι. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς έχουν γεννηθεί στη φωτιά, σε τεράστιες μεταλλουργικές εγκαταστάσεις στις οποίες ο λιωμένος χυτοσίδηρος, από υγρό και καυτό μέταλλο παίρνει τελικά τη στερεή μορφή της γάστρας.Το μαγείρεμα σε ένα ανοιχτό τζάκι το χειμώνα μπορεί να γίνει ένας διασκεδαστικός και ιδιαίτερος τρόπος μαγειρέματος, διαφορετικός από το μαγείρεμα της υπόλοιπης χρονιάς. 

    Περισσότερα
  • Ψητή γαλοπούλα σε μαντεμένια γάστρα
    Ψητή γαλοπούλα σε μαντεμένια γάστρα
    21/12/2022
    1322 Προβολές μου αρέσει

    Το ψήσιμο μιας ολόκληρης γαλοπούλας μπορεί να φαίνεται δύσκολο και απαιτητικό, αλλά με τα σωστά εργαλεία είναι μια συνταγή που μπορεί να κάνει ο καθένας. Αυτή η συνταγή για ψητή γαλοπούλα με σάλτσα είναι αρκετά απλή για έναν αρχάριο, αλλά αρκετά νόστιμη για να την απολαύσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι.

    Περισσότερα
  • Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι
    Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι
    24/11/2022
    2011 Προβολές μου αρέσει

    Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι

    Περισσότερα
  • Πως να επιλέξετε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας
    Πως να επιλέξετε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας
    27/10/2022
    3233 Προβολές μου αρέσει

    Το μαχαίρι είναι ίσως το πιο βασικό εργαλείο που έχει επινοήσει ο άνθρωπος. Από τα απλά μαχαίρια φτιαγμένα από κόκκαλο και πέτρα, έως τα σύγχρονα υπερ-εξελιγμένα κράματα, το μαχαίρι δεν έχει πάψει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται. Στο άρθρο αυτό θα αναφέρουμε τους διάφορους τύπους μαχαιριών και τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αναλύοντας ταυτόχρονα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός. Έτσι, θα είστε σε θέση να επιλέξετε το μαχαίρι που σας ταιριάζει.

    Περισσότερα
  • Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι
    Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι
    16/06/2022
    3465 Προβολές μου αρέσει

    Ίσως η πιο απλή συνταγή με μπούτια κοτόπουλου που έχετε διαβάσει! Μερικές φορές το απλό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. Η συνταγή αυτή γίνεται σε περίπου 45 λεπτά, επομένως είναι κατάλληλη ακόμα και για ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά ή το βράδυ.Αρχικά θα τσιγαρίσουμε το κοτόπουλο στο μάτι και στη συνέχεια θα το βάλουμε για μερικά λεπτά στο φούρνο. 

    Περισσότερα
  • Σοκολατένιο κέικ με παγωτό
    Σοκολατένιο κέικ με παγωτό
    16/06/2022
    2077 Προβολές μου αρέσει

    Η έκρηξη γεύσεων που θα νιώσετε με την πρώτη κουταλιά, σε συνδυασμό με την ευκολία και ταχύτητα της συνταγής αυτής, θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι χάνατε τόσο καιρό και ψήνατε μόνο μπριζόλες στο μαντεμένιο τηγάνι σας! Εκτός όμως από τη γεύση, υπάρχει και η ικανοποίηση του να φτιάξει κανείς σπιτικό κέικ με υλικά που γνωρίζει, χωρίς πρόσθετα (χρώματα και αρώματα). Όλα αυτά δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο τελικό αποτέλεσμα!

    Περισσότερα
  • Τι λάδι να χρησιμοποιήσω για τη συντήρηση και το seasoning μαντεμένιου σκεύους;
    16/06/2022
    4319 Προβολές μου αρέσει

    Το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το καλαμποκέλαιο, το σησαμέλαιο αλλά και άλλα φυτικά λάδια είναι κατάλληλα για μαγείρεμα ανάλογα με τις προτιμήσεις και τη διαθεσιμότητα βέβαια. Κάποια από αυτά τα λάδια έχουν βαριά και έντονη γεύση ενώ κάποια άλλα είναι πιο ελαφριά στη γεύση. Αποφύγετε ζωικά λίπη, όπως το λαρδί, γιατί αν αφεθούν καιρό πάνω στο σκεύος χαλάνε και μυρίζουν.

    Περισσότερα
  • Μοσχαρίσιο flank σε κρεμώδη σάλτσα από ουίσκι και σκόρδο
    Μοσχαρίσιο flank σε κρεμώδη σάλτσα από ουίσκι και σκόρδο
    16/06/2022
    3370 Προβολές μου αρέσει

    Η συνταγή αυτή μπορεί να είναι ωραία σε ΄ένα κλασικό ανοξείδωτο τηγάνι αλλά πραγματικά απογειώνεται στο μαντέμι! Το ψήσιμο του μοσχαρίσιου κρέατος σε ένα μαντεμένιο τηγάνι δημιουργεί μια καταπληκτική εξωτερική κρούστα, αφήνοντας το εσωτερικό του κρέατος ροζ και ζουμερό, όπως πρέπει δηλαδή να ψήνεται το μοσχάρι. Για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο φιλέτο, T-bone, κιλότο, λάπα, κόντρα κλπ. Εδώ χρησιμοποιείται το flank, δηλαδή το άνω μέρος της λάπας. Το κομμάτι αυτό έχει...

    Περισσότερα
Showing 73 to 80 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.