blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 5: Διατήρηση υγρασίας
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 5: Διατήρηση υγρασίας
    28/05/2024
    18 Προβολές μου αρέσει

    Στο προηγούμενο άρθρο της σειράς μας, εξερευνήσαμε ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη που έχει για την υγεία μας το μαγείρεμα με ένα σκεύος από μαντέμι, και αυτό είναι τον εμπλουτισμό του φαγητού μας με σίδηρο. Σήμερα, θα περάσουμε σε ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έχει το μαγείρεμα με χυτοσίδηρο, στη διατήρηση της υγρασίας στο φαγητό. Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει μία νόστιμη ζουμερή μπριζόλα;

    Περισσότερα
  • Συνταγή για το πιο τέλειο, τυρένιο σκορδόψωμο στο μαντέμι
    Συνταγή για το πιο τέλειο, τυρένιο σκορδόψωμο στο μαντέμι
    16/05/2024
    906 Προβολές μου αρέσει

    Στο mantemi.gr πιστεύουμε ακράδαντα πως τρία είναι τα καλύτερα συνοδευτικά για το BBQ. Το πρώτο είναι το mac and cheese (θα σα δώσουμε και μία σούπερ συνταγή σε επόμενο post), το δεύτερο είναι οι παραδοσιακές, αγαπημένες τηγανιτές πατάτες και το τρίτο είναι το σκορδόψωμο. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε σκορδόψωμο, αλλά ένα ζεστό σκορδόψωμο με λιωμένο τυρί.

    Περισσότερα
  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 4: Απορρόφηση Σιδήρου
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 4: Απορρόφηση Σιδήρου
    10/05/2024
    837 Προβολές μου αρέσει

    Μέχρι στιγμής, έχουμε εξερευνήσει πώς η θερμότητα, αντίδραση Maillard και η δημιουργία της καλύτερης βάσης (fond) συμβάλλουν στα μοναδικά αποτελέσματα της μαγειρικής με χυτοσίδηρο. Σήμερα, στο τέταρτο μέρος της σειράς, θα εστιάσουμε σε ένα μοναδικό θρεπτικό και γευστικό όφελος που έχουμε όταν μαγειρεύουμε με μαντεμένια σκεύη: την έγχυση σιδήρου στο φαγητό.

    Περισσότερα
  • Μύδια με chorizo στο μαντεμένιο τηγάνι
    Μύδια με chorizo στο μαντεμένιο τηγάνι
    26/04/2024
    507 Προβολές μου αρέσει

    Ώρα για γεύση… Ισπανίας με αυτή την απολαυστική συνταγή για μύδια με Chorizo η οποία φτιάχνεται ΜΟΝΟ σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και έχουμε μάλιστα εξηγήσει μερικούς λόγους γιατί. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τη φρεσκάδα της θάλασσας με την καπνιστή γεύση του chorizo, όλα σιγοβρασμένα με αρωματικό σαφράν, χορταστικά φασόλια και ένα μείγμα από βότανα και ντομάτες. Είναι ένα τέλειο πιάτο που υπόσχεται να σας ταξιδέψει στους δρόμους της Ισπανίας, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για συγκεντρώσεις ή ένα...

    Περισσότερα
  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 3: Η καλύτερη «βάση»
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 3: Η καλύτερη «βάση»
    18/04/2024
    2261 Προβολές μου αρέσει

    Στην προηγούμενη ανάρτησή μας, εξερευνήσαμε πώς η αντίδραση Maillard ενισχύει τις γεύσεις των φαγητών που μαγειρεύονται σε ένα σκεύος από χυτοσίδηρο. Σήμερα, θα εμβαθύνουμε σε ένα άλλο γαστρονομικό φαινόμενο που κάνει το μαγείρεμα στο μαντέμι μοναδικά νόστιμο: το σχηματισμό της καλύτερης «βάσης» ή… Fond στα γαλλικά. Πάμε να δούμε τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

    Περισσότερα
  • Συνταγή για αλμυρό «σουφλέ» στη μαντεμένια γάστρα
    Συνταγή για αλμυρό «σουφλέ» στη μαντεμένια γάστρα
    12/04/2024
    1763 Προβολές μου αρέσει

    Για όποιον θέλει ένα πραγματικά comforting φαγητό, λίγα πράγματα συγκρίνονται με τον συνδυασμό λιωμένου τυριού, μπέικον, ζύμης και λαχανικών. Οι περισσότεροι λέμε το παρακάτω φαγητό… σουφλέ και παρόλο που πιθανόν δεν πρόκειται για μία αυθεντική συνταγή καθώς το σουφλέ σημαίνει απλά «φουσκωμένο» και το συναντάμε τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά φαγητά, εμείς θα σας δώσουμε μία εκδοχή του που θα σας μείνει αξέχαστη την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    05/04/2024
    2205 Προβολές μου αρέσει

    Όσον αφορά το μαγείρεμα, το είδος του μαγειρικού σκεύους που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντικό με τα συστατικά που επιλέγετε. Έχουμε ήδη πει γιατί ο χυτοσίδηρος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις κουζίνες παγκοσμίως. Ωστόσο, πέρα από τις φυσικές του ιδιότητες, τα μαγειρικά σκεύη από μαντέμι συμβάλλουν στη νοστιμιά του φαγητού μέσω ενός επιστημονικού θαύματος που είναι γνωστό ως Αντίδραση Maillard. Ας αναλύσουμε αυτό το γαστρονομικό φαινόμενο και ας ανακαλύψουμε γιατί τα τρόφιμα που...

    Περισσότερα
  • Ρολά κανέλας (cinnamon rolls) στη μαντεμένια γάστρα
    Ρολά κανέλας (cinnamon rolls) στη μαντεμένια γάστρα
    28/03/2024
    1906 Προβολές μου αρέσει

    Τα ρολά κανέλας, ένα γλυκό που έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές των λάτρεις της ζαχαροπλαστικής σε όλο τον κόσμο, είναι η επιτομή του comfort food. Προερχόμενα από τη βόρεια Ευρώπη, αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές αποτελούνται από απαλή, αφράτη ζύμη που τυλίγεται με μια γενναιόδωρη γέμιση από βούτυρο, ζάχαρη και αλεσμένη κανέλα. Ψημένο στη χρυσαφένια τελειότητα, κάθε ρολό συχνά ολοκληρώνεται με ένα βελούδινο γλάσο ζάχαρης που το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό..  Είτε σερβίρονται σαν πρωινό, ως...

    Περισσότερα
Showing 1 to 8 of 120 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.