blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    21/09/2023
    419 Προβολές μου αρέσει

    Μία από τις μεγαλύτερες, online διαφωνίες που συναντάει κάποιος σήμερα στον μαγειρικό κόσμο του internet αφορά το πώς πρέπει να ψήνεται μια μπριζόλα (ή μπριτζόλα όπως οφείλουμε να τη λέμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας). Και επειδή το internet αγαπάει τα δίπολα, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο… «σχολές» πού όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφωνούν. 

    Περισσότερα
  • Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    19/09/2023
    576 Προβολές μου αρέσει

    Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις ζυμαρικά, λιωμένο τυρί και λουκάνικο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε λάθος. Άλλωστε μιλάμε για 3 υλικά που «παντρεύονται» τέλεια μεταξύ τους. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητες του μαντεμιού αλλά και η σωστή συνταγή μπορούν να κάνουν το καλό… ακόμα καλύτερο! Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτή την εύκολη συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς! 

    Περισσότερα
  • Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    07/09/2023
    722 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα είναι αναντικατάστατα στο «οπλοστάσιο» ενός ψήστη. Ένα από αυτά όμως είναι σίγουρα το θερμόμετρό του. Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο έμπειρος και καλός ψήστης, ο «βασιλιάς» του κρέατος και ο «μάστορας» του τέλειου medium rare θα πρέπει να μπορεί να φτιάχνει το τέλειο steak χρησιμοποιώντας… «the force» (ή ό,τι άλλο κολπάκι παίζει στο TikTok αυτή την περίοδο), ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως χωρίς το θερμόμετρο, ακόμα και ο καλύτερος ψήστης είναι ουσιαστικά έρμαιο του…...

    Περισσότερα
  • Αστακός στο μαντέμι
    Αστακός στο μαντέμι
    17/08/2023
    427 Προβολές μου αρέσει

    Ο αστακός θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή και εντυπωσιακά θαλασσινά και προσφέρει μία πλήρη γαστρονομική εμπειρία. Επίσης, είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, λόγω της υψηλής τιμής του, ο αστακός συνήθως αποτελεί περιστασιακή απόλαυση για πολλούς, ενώ για ορισμένους ανθρώπους παραμένει απλώς μια εξωτική λιχουδιά.

    Περισσότερα
  • Τον Δεκαπενταύγουστο η παράδοση επιβάλλει ψήσιμο στο μαντέμι!
    Τον Δεκαπενταύγουστο η παράδοση επιβάλλει ψήσιμο στο μαντέμι!
    09/08/2023
    69 Προβολές μου αρέσει

    Η Ελλάδα είναι γνωστή για την πλούσια κουλτούρα, τις εκθαμβωτικές παραλίες και την παραδοσιακή κουζίνα της. Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι Έλληνες γιορτάζουν με πανηγύρια, μουσική και φαγητό. Τι καλύτερο από το να ψήσουμε στη μαντεμένια πλάκα και να απολαύσουμε τη συγκεκριμένη μέρα και όχι μόνο. Ό,τι και να επιλέξετε, χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί, θα απογειώσετε τη γεύση του μόλις το ψήσετε στο μαντέμι!

    Περισσότερα
  • Brownie με διπλή σοκολάτα στο μαντέμι!
    Brownie με διπλή σοκολάτα στο μαντέμι!
    25/07/2023
    69 Προβολές μου αρέσει

    Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό brownie στο τηγάνι από μαντέμι εύκολα και απλά! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να πιστεύετε και αποτελεί ιδανική επιλογή για να το συνοδεύσετε με πεκάν και παγωτό τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι ή την αυλή σας! 

    Περισσότερα
  • Το καλοκαίρι στο πιάτο σας! Μπριάμ στη γάστρα
    Το καλοκαίρι στο πιάτο σας! Μπριάμ στη γάστρα
    18/07/2023
    583 Προβολές μου αρέσει

    Τις ζεστές αυτές μέρες που διανύουμε, μία βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς είναι αρκετή για να μας κάνει να αγοράσουμε χρωματιστά καλοκαιρινά λαχανικά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ελαφρύ αλλά πλούσιο σε βιταμίνες φαγητό. Για το λόγο αυτό, στην ερώτηση «Τι θα φτιάξουμε σήμερα;», η απάντηση είναι «Μπριάμ»! Για να γίνει νόστιμο και θρεπτικό, το μπριάμ μαγειρεύεται άψογα στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Χταποδάκι στο μαντέμι
    Χταποδάκι στο μαντέμι
    07/07/2023
    607 Προβολές μου αρέσει

    Καλοκαίρι, ουζάκι, μεζεδάκια! Και όταν μιλάμε για σωστά μεζεδάκια αυτή την εποχή τότε το χταπόδι είναι από τα αγαπημένα μας, ιδιαίτερα μάλιστα αν είμαστε κάπου για διακοπές, με την παραλία μπροστά και το θαλασσινό αεράκι να μας δροσίζει. Βέβαια, αρκετές είναι οι φορές που επισκεπτόμαστε κάποιο ταβερνάκι και το χταπόδι που παραγγείλαμε δεν μας ικανοποιεί γιατί είναι κάπως… μαστιχωτό. Και έτσι μας χαλάει και την ατμόσφαιρα!

    Περισσότερα
Showing 1 to 8 of 89 (12 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.