×
×
blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Κλασικές βάφλες σε μαντεμένιο σκεύος
    Κλασικές βάφλες σε μαντεμένιο σκεύος
    20/12/2024
    430 Προβολές μου αρέσει

    Η μοντέρνα εκδοχή της βάφλας, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, έκανε την εμφάνισή της στη Βελγική και Γαλλική κουζίνα το 18ο αιώνα. Στην αρχή, οι βάφλες σερβίρονταν κυρίως ως πρωινό ή επιδόρπιο, αλλά γρήγορα καθιερώθηκαν ως αγαπημένο σνακ και γλυκό. Σήμερα, είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο, με αμέτρητες παραλλαγές και συνδυασμούς γεύσεων. Η λέξη "waffle" προέρχεται από την ολλανδική λέξη "wafla", που σημαίνει "κελί" ή "στόκος", λόγω του σχεδίου της βάφλας που μοιάζει με πλέγμα.

    Περισσότερα
  • Η επιστήμη πίσω από το seasoning των μαντεμένιων σκευών
    Η επιστήμη πίσω από το seasoning των μαντεμένιων σκευών
    22/11/2024
    729 Προβολές μου αρέσει

    Τα μαντεμένια σκεύη αποτελούν έναν από τους πιο δημοφιλείς τύπους μαγειρικών σκευών, χάρη στην αντοχή, την ευελιξία και τις μοναδικές μαγειρικές τους ιδιότητες. Μία από τις σημαντικότερες πτυχές της φροντίδας τους είναι το seasoning, δηλαδή η διαδικασία που δημιουργεί την αντικολλητική τους επιφάνεια. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει στη χημική διαδικασία πίσω από το seasoning; Σε αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τη σύνθετη αλλά μαγευτική επιστήμη που καθιστά τα μαντεμένια σκεύη τόσο ξεχωριστά.  

    Περισσότερα
  • Κρεμώδης μανιταρόσουπα στο μαντέμι
    Κρεμώδης μανιταρόσουπα στο μαντέμι
    07/11/2024
    768 Προβολές μου αρέσει

    Η πολυδιάστατη ανάμιξη των γεύσεων του σκόρδου, των λαχανικών και του θυμαριού, αναμειγμένες με την απίθανη υφή της κρέμας γάλακτος και την οξύτητα του σέρι, θα αγγίξουν όλες τις γευστικές σας απολήξεις σε ένα γεύμα που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. Τέλειο για τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει!

    Περισσότερα
  • Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Ατσάλινων Μαγειρικών Σκευών
    Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Ατσάλινων Μαγειρικών Σκευών
    25/10/2024
    940 Προβολές μου αρέσει

    Τα ατσάλινα μαγειρικά σκεύη, πολλές φορές γνωστά και ως carbon steel σκεύη, είναι δημοφιλή στις κουζίνες λόγω της ανθεκτικότητάς τους και της ικανότητάς τους να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο μαγείρεμα. Ωστόσο, όπως κάθε τύπος μαγειρικών σκευών, έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ατσάλινων μαγειρικών σκευών, καθώς και συμβουλές για τη χρήση, τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους.

    Περισσότερα
  • Ζυμαρικά Bolognese σε μαντεμένια γάστρα
    Ζυμαρικά Bolognese σε μαντεμένια γάστρα
    17/10/2024
    2136 Προβολές μου αρέσει

    H Pasta Bolognese είναι ένα χορταστικό, σιγομαγειρεμένο ιταλικό πιάτο ιδανικό για να ικανοποιήσει τις απογευματινές σας λιγούρες με μια πλούσια, γευστική σάλτσα. Αυτή η συνταγή, που συνήθως γίνεται με φαρδιές ταλιατέλες, συνδυάζει χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, αρωματικά λαχανικά και ντομάτες, όλα μαζί σιγοβρασμένα σε μια εμαγιέ γάστρα για να αναμειχθούν όμορφα οι γεύσεις.

    Περισσότερα
  • Χοιρινά παϊδάκια (κορτεζίνες) σε κορεάτικο στυλ
    Χοιρινά παϊδάκια (κορτεζίνες) σε κορεάτικο στυλ
    11/10/2024
    2477 Προβολές μου αρέσει

    Τα χοιρινά παϊδάκια είναι δημοφιλή στην κορεατική κουζίνα, η οποία που έχει τις ρίζες της σε παλιές ινδικές και βουδιστικές παραδόσεις. Η παράδοση του μπάρμπεκιου στην Κορέα, γνωστή ως "gogi-gui", έχει εξελιχθεί από τον 20ό αιώνα και συνδυάζει τη διαδικασία ψησίματος με γευστικές μαρινάδες που περιλαμβάνουν σόγια και σκόρδο, αντανακλώντας τις επιρροές από την Κίνα και την Ιαπωνία. 

    Περισσότερα
  • Κοτόπουλο tandoori σε μαντεμένια γάστρα
    Κοτόπουλο tandoori σε μαντεμένια γάστρα
    27/09/2024
    2729 Προβολές μου αρέσει

    Μια αρωματική συνταγή χάρη στο garam masala, ένα συνηθισμένο αρωματικό μπαχαρικό της Νότιας Ασίας. Η συνταγή αυτή είναι τέλεια για τη μαντεμένια σας γάστρα! Είναι πολύ εύκολη, επειδή όμως έχει τη μαρινάδα, χρειάζεται να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο πρώτα, επομένως δεν είναι μια συνταγή τελευταίας στιγμής. Είναι τέλεια όμως για να την ετοιμάσετε Παρασκευή βράδυ και να την απολαύσετε το μεσημέρι του Σαββάτου.

    Περισσότερα
  • Ολόκληρο κοτόπουλο στο μαντεμένιο τηγάνι
    Ολόκληρο κοτόπουλο στο μαντεμένιο τηγάνι
    19/09/2024
    2931 Προβολές μου αρέσει

    Αυτή η κλασική συνταγή κοτόπουλου διαθέτει λίγα συστατικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, παρόλα αυτά καταφέρνει να έχει απίθανη γεύση σε κάθε μπουκιά! Το μυστικό; Το βάρος! Το κοτόπουλο πιέζεται με 2 μαντεμένια τηγάνια (ή με κάποιο άλλο βάρος που έχετε) έτσι ώστε το κρέας να πιεστεί περισσότερο πάνω στο καυτό μαντέμι. Το "κόλπο" αυτό οδηγεί σε μια τραγανή πέτσα κοτόπουλου, ενώ ταυτόχρονα το κοτόπουλο παραμένει τρυφερό και ζουμερό.

    Περισσότερα
Showing 1 to 8 of 144 (18 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.