blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Brownie με διπλή σοκολάτα στο μαντέμι!
    Brownie με διπλή σοκολάτα στο μαντέμι!
    23/08/2023
    244 Προβολές μου αρέσει

    Ναι, ναι, καλά διαβάσατε! Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό brownie στο τηγάνι από μαντέμι εύκολα και απλά! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να πιστεύετε και αποτελεί ιδανική επιλογή για να το συνοδεύσετε με πεκάν και παγωτό τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι ή την αυλή σας! 

    Περισσότερα
  • Το καλοκαίρι στο πιάτο σας! Μπριάμ στη γάστρα
    Το καλοκαίρι στο πιάτο σας! Μπριάμ στη γάστρα
    18/07/2023
    1547 Προβολές μου αρέσει

    Τις ζεστές αυτές μέρες που διανύουμε, μία βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς είναι αρκετή για να μας κάνει να αγοράσουμε χρωματιστά καλοκαιρινά λαχανικά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ελαφρύ αλλά πλούσιο σε βιταμίνες φαγητό. Για το λόγο αυτό, στην ερώτηση «Τι θα φτιάξουμε σήμερα;», η απάντηση είναι «Μπριάμ»! Για να γίνει νόστιμο και θρεπτικό, το μπριάμ μαγειρεύεται άψογα στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Χταποδάκι στο μαντέμι
    Χταποδάκι στο μαντέμι
    07/07/2023
    1147 Προβολές μου αρέσει

    Καλοκαίρι, ουζάκι, μεζεδάκια! Και όταν μιλάμε για σωστά μεζεδάκια αυτή την εποχή τότε το χταπόδι είναι από τα αγαπημένα μας, ιδιαίτερα μάλιστα αν είμαστε κάπου για διακοπές, με την παραλία μπροστά και το θαλασσινό αεράκι να μας δροσίζει. Βέβαια, αρκετές είναι οι φορές που επισκεπτόμαστε κάποιο ταβερνάκι και το χταπόδι που παραγγείλαμε δεν μας ικανοποιεί γιατί είναι κάπως… μαστιχωτό. Και έτσι μας χαλάει και την ατμόσφαιρα!

    Περισσότερα
  • Το πιο νόστιμο και εύκολο κέικ μελιού
    Το πιο νόστιμο και εύκολο κέικ μελιού
    30/06/2023
    1311 Προβολές μου αρέσει

    To καλοκαίρι συνηθίζουμε να τρώμε πιο ελαφριά, μιας που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Αυτό που σίγουρα δεν αποχωριζόμαστε εύκολα, τουλάχιστον κάποιοι από εμάς είναι τα γλυκά. Σας έχουμε μία εύκολη συνταγή κέικ για να το απολαύσετε το πρωί ή το απόγευμα. Τόσο εσείς όσο και τα παιδιά θα το αγαπήσουν!

    Περισσότερα
  • Θερμοκρασίες ψησίματος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    Θερμοκρασίες ψησίματος, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
    27/06/2023
    5286 Προβολές μου αρέσει

    Η ψησταριά είναι στη θέση της, το κρέας έχει αγοραστεί και μαριναριστεί, η παρέα έχει καλεστεί και εσείς είσαστε έτοιμοι ή σχεδόν έτοιμοι για να ψήσετε. Γνωρίζετε ποιες είναι οι κατάλληλες θερμοκρασίες για να ψήσετε το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι; Τις περισσότερες φορές, ακόμα και το κρέας που προέρχεται από το ίδιο ζώο, ψήνεται διαφορετικά. Μέχρι να γίνετε έμπειρος ψήστης χρειάζεστε ένα θερμόμετρο, ώστε να βλέπετε τη θερμοκρασία. Όταν εξοικειωθείτε αρκετά, θα μπορείτε να έχετε τον έλεγχο…...

    Περισσότερα
  • Τι ψησταριά να επιλέξετε;
    Τι ψησταριά να επιλέξετε;
    19/06/2023
    916 Προβολές μου αρέσει

    Ο ζεστός καιρός είναι εδώ, τα Σαββατοκύριακα είναι ό,τι πρέπει για barbeque και φίλους! Είμαστε σίγουροι πως και εσείς, όπως και εμείς, βρίσκεστε σε αναζήτηση ψησταριάς. Για πολλούς, η ψησταριά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αυλής τους και αποτελεί συνώνυμο του καλοκαιριού και της υπαίθριας ζωής γενικότερα. Συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες για κάθε τύπο ψησταριάς (υγραερίου, κάρβουνου και ηλεκτρική) για να επιλέξετε αυτήν που θεωρείτε ότι θα καλύψει τις ανάγκες σας. 

    Περισσότερα
  • Μαντέμι: Μύθοι και πραγματικότητες
    Μαντέμι: Μύθοι και πραγματικότητες
    13/06/2023
    1646 Προβολές μου αρέσει

    Όλοι γνωρίζουν για τα μαντεμένια σκεύη, υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι γύρω από αυτά, που κάποιες φορές μας μπερδεύουν και μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τις ιδιότητές τους. Πάμε να δούμε (και να καταρρίψουμε) 5 μύθους γύρω από τα αγαπημένα μας σκεύη.

    Περισσότερα
  • Νιόκι βουτύρου με σκόρδο & παρμεζάνα
    Νιόκι βουτύρου με σκόρδο & παρμεζάνα
    07/06/2023
    1290 Προβολές μου αρέσει

    Το εύκολο φαγητό στα καλύτερά του! Μία πεντανόστιμη συνταγή νιόκι στο μαντεμένιο τηγάνι που χρειάζεται μόνο 15 λεπτά από το χρόνο σας και αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα δείπνο στα μέσα της εβδομάδας. Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα έχετε νιόκι που θα είναι τραγανά απ’έξω αλλά τρυφερά και αφράτα στο εσωτερικό τους με μία υπέροχη γεύση βούτυρου, σκόρδου και παρμεζάνας. Ένα ιδανικό ταίριασμα που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν μαγειρευτεί σε μαντεμένιο σκεύος!

    Περισσότερα
Showing 33 to 40 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.