blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    05/04/2024
    1784 Προβολές μου αρέσει

    Όσον αφορά το μαγείρεμα, το είδος του μαγειρικού σκεύους που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντικό με τα συστατικά που επιλέγετε. Έχουμε ήδη πει γιατί ο χυτοσίδηρος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις κουζίνες παγκοσμίως. Ωστόσο, πέρα από τις φυσικές του ιδιότητες, τα μαγειρικά σκεύη από μαντέμι συμβάλλουν στη νοστιμιά του φαγητού μέσω ενός επιστημονικού θαύματος που είναι γνωστό ως Αντίδραση Maillard. Ας αναλύσουμε αυτό το γαστρονομικό φαινόμενο και ας ανακαλύψουμε γιατί τα τρόφιμα που...

    Περισσότερα
  • Το καλοκαίρι στο πιάτο σας! Μπριάμ στη γάστρα
    Το καλοκαίρι στο πιάτο σας! Μπριάμ στη γάστρα
    18/07/2023
    1727 Προβολές μου αρέσει

    Τις ζεστές αυτές μέρες που διανύουμε, μία βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς είναι αρκετή για να μας κάνει να αγοράσουμε χρωματιστά καλοκαιρινά λαχανικά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ελαφρύ αλλά πλούσιο σε βιταμίνες φαγητό. Για το λόγο αυτό, στην ερώτηση «Τι θα φτιάξουμε σήμερα;», η απάντηση είναι «Μπριάμ»! Για να γίνει νόστιμο και θρεπτικό, το μπριάμ μαγειρεύεται άψογα στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    21/09/2023
    1726 Προβολές μου αρέσει

    Μία από τις μεγαλύτερες, online διαφωνίες που συναντάει κάποιος σήμερα στον μαγειρικό κόσμο του internet αφορά το πώς πρέπει να ψήνεται μια μπριζόλα (ή μπριτζόλα όπως οφείλουμε να τη λέμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας). Και επειδή το internet αγαπάει τα δίπολα, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο… «σχολές» πού όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφωνούν. 

    Περισσότερα
  • Μαντέμι: Μύθοι και πραγματικότητες
    Μαντέμι: Μύθοι και πραγματικότητες
    13/06/2023
    1716 Προβολές μου αρέσει

    Όλοι γνωρίζουν για τα μαντεμένια σκεύη, υπάρχουν όμως κάποιοι μύθοι γύρω από αυτά, που κάποιες φορές μας μπερδεύουν και μπορούν να δημιουργήσουν κάποιες λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τις ιδιότητές τους. Πάμε να δούμε (και να καταρρίψουμε) 5 μύθους γύρω από τα αγαπημένα μας σκεύη.

    Περισσότερα
  • Σταβλίσια μπριζόλα στο μαντέμι
    Σταβλίσια μπριζόλα στο μαντέμι
    09/02/2023
    1688 Προβολές μου αρέσει

    Αν ψάχνετε κάτι καλό για την Τσικνοπέμπτη, σας έχουμε πρόταση: σταβλίσια μοσχαρίσια μπριζολάρα ψημένη σε μαντεμένιο τηγάνι!

    Περισσότερα
  • Πικάντικες γαρίδες στο μαντέμι
    Πικάντικες γαρίδες στο μαντέμι
    14/03/2024
    1656 Προβολές μου αρέσει

    Έχουμε πει πολλές φορές πως το μαντεμένιο τηγάνι μας είναι ένα πολυεργαλείο για την κουζίνα, ικανό να γίνει το σκεύος επιλογής για κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, μέχρι και… για γλυκά!  Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, σας καλούμε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα νηστίσιμα πιάτα και να τους δώσετε γεύση «καταρρίπτοντας» το μύθο του «άνοστου».  Και επειδή το μαντέμι έχει την ικανότητα να μαγειρεύει κάθε φαγητό τέλεια, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, δείτε παρακάτω μία απλή...

    Περισσότερα
  • Πως κατασκευάζονται τα μαντεμένια σκεύη της Lodge
    16/06/2022
    1654 Προβολές μου αρέσει

    Μια μικρή περιήγηση στο εργοστάσιο της Lodge και πως κατασκευάζονται τα μαντεμένια σκεύη της Lodge.

    Περισσότερα
  • Γιατί να ψήσετε κρέας και ψάρι σε σχαροτήγανο: Η τελειότητα του ψησίματος στο μάτι της κουζίνας!
    Γιατί να ψήσετε κρέας και ψάρι σε σχαροτήγανο: Η τελειότητα του ψησίματος στο μάτι της κουζίνας!
    02/11/2023
    1625 Προβολές μου αρέσει

    Το σχαροτήγανο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε λάτρη της κουζίνας που αγαπά τη γεύση του μπάρμπεκιου αλλά δεν μπορεί πάντα να έχει πρόσβαση σε μια υπαίθρια ψησταριά. Αυτά τα μοναδικά σχεδιασμένα τηγάνια μπορούν ως… δια μαγείας να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία ψησίματος ακριβώς πάνω στην εστία της κουζίνας σας. Πώς όμως το καταφέρνουν αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί το ψήσιμο κρέατος και ψαριού σε σχαροτήγανο μπορεί να «απογειώσει» το γαστρονομικό σας παιχνίδι!

    Περισσότερα
Showing 49 to 56 of 118 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.