blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Δημοφιλή άρθρα

  • Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι
    Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι
    24/11/2022
    2089 Προβολές μου αρέσει

    Ψήστε σωστά μια μπριζόλα Tomahawk σε μαντεμένιο τηγάνι

    Περισσότερα
  • Πίτσα στο μαντέμι!
    Πίτσα στο μαντέμι!
    16/06/2022
    1966 Προβολές μου αρέσει

    Η πίτσα που σας προτείνουμε σήμερα θα σας θυμίσει την κλασική πίτσα της Pizza Hut με την τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος. Εξαιτίας του ψησίματος πάνω στον καυτό χυτοσίδηρο (μαντέμι) η πίτσα ψήνεται γρήγορα δημιουργώντας μια απολαυστική, ξεροψημένη επιφάνεια στο κάτω μέρος. Όσο πιο πολύ προθερμάνετε τον φούρνο σας τόσο...

    Περισσότερα
  • Μοσχαρίσια τηγανιά με σκόρδο και βούτυρο σε μαντεμένιο τηγάνι
    Μοσχαρίσια τηγανιά με σκόρδο και βούτυρο σε μαντεμένιο τηγάνι
    02/02/2023
    1955 Προβολές μου αρέσει

    Αντί για τη συνηθισμένη χοιρινή τηγανιά που τρώμε στην ταβέρνα, προτιμήσαμε να διαλέξουμε μια συνταγή λίγο καλύτερη ποιοτικά και πολύ πιο νόστιμη. Το μοσχαρίσιο κρέας είναι λίγο καλύτερης ποιότητας από το χοιρινό και σε αυτή τη συνταγή πραγματικά αναδεικνύεται αυτή η διαφορά. Το βούτυρο και το σκόρδο την απογειώνουν!

    Περισσότερα
  • Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    12/10/2023
    1944 Προβολές μου αρέσει

    Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε μία πίτσα; Παρόλο που πολλοί μπορούν να μπουν στον πειρασμό και να πουν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι τα toppings, η αλήθεια είναι πως αυτό που πραγματικά «απογειώνει» τη γεύση της πίτσας είναι ο τρόπος που ψήνεται. Ο σωστός τρόπος ψησίματος της πίτσας «απαιτεί» πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία και λίγο χρόνο, συνήθως ελάχιστα λεπτά. Για αυτό άλλωστε και η πίτσα που ψήνεται σε «παραδοσιακό ξυλόφουρνο» είναι πάντα πιο νόστιμη από αυτή που ψήνουμε σπίτι...

    Περισσότερα
  • 3 βασικές διαφορές ανάμεσα στα σκεύη carbon και τα μαντεμένια
    3 βασικές διαφορές ανάμεσα στα σκεύη carbon και τα μαντεμένια
    16/06/2022
    1896 Προβολές μου αρέσει

    Τα σκεύη carbon παρουσιάζουν μερικές διαφορές με τα μαντεμένια σκεύη. Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος και τις απαιτήσεις της συνταγής, μπορεί το ένα να είναι πιο κατάλληλο από το άλλο. Για παράδειγμα, ένα μαντεμένιο τηγάνι είναι τέλειο για το ψήσιμο μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας ενώ ένα carbon τηγάνι είναι περισσότερο κατάλληλο για σωτάρισμα λαχανικών και δημιουργία ενός απίθανού πιάτου noodles. Ας δούμε τις 3 βασικές διαφορές τους.

    Περισσότερα
  • 3 Τρόποι για να ψήσετε την Τσικνοπέμπτη
    3 Τρόποι για να ψήσετε την Τσικνοπέμπτη
    29/02/2024
    1800 Προβολές μου αρέσει

    Τσικνοπέμπτη! Μία ημέρα γεμάτη με υπέροχα αρώματα για τους… μερακλήδες! Μία ημέρα γεμάτη ψητά, ζουμερά κρέατα και η «ημέρα της κρίσης» για τους απανταχού master grillers, ή όσους ισχυρίζονται τέλος πάντων ότι είναι οι «άρχοντες της σχάρας».  Στο mantemi.gr γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά για το καλύτερο ψητό κρέας. Για αυτό και παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας 3 τρόπους για να ψήσετε τα πιο νόστιμα κρέατα και να κάνετε αυτή την Τσικνοπέμπτη μία ημέρα που όλοι θα θυμούνται! 

    Περισσότερα
  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 1: Θερμότητα
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 1: Θερμότητα
    21/03/2024
    1754 Προβολές μου αρέσει

    Είναι γνωστό πως το μαγείρεμα στο μαντέμι κάνει το φαγητό πιο νόστιμο. Είτε πρόκειται για κάποιο τηγάνι είτε για κάποια γάστρα, υπάρχει κάτι που μετατρέπει τα φαγητά που παρασκευάζονται σε σκεύη από χυτοσίδηρο από απλά καθημερινά γεύματα σε αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.  Ποιο είναι όμως το μυστικό; Η απάντηση είναι πως… δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά του μαντεμιού που το κάνουν να είναι το «μυστικό όπλο» τόσο των επαγγελματιών όσο και των οικιακών Σεφ. Αυτή η σειρά...

    Περισσότερα
  • Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    21/09/2023
    1724 Προβολές μου αρέσει

    Μία από τις μεγαλύτερες, online διαφωνίες που συναντάει κάποιος σήμερα στον μαγειρικό κόσμο του internet αφορά το πώς πρέπει να ψήνεται μια μπριζόλα (ή μπριτζόλα όπως οφείλουμε να τη λέμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας). Και επειδή το internet αγαπάει τα δίπολα, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο… «σχολές» πού όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφωνούν. 

    Περισσότερα
Showing 41 to 48 of 118 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.