blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    Συνταγή για πίτσα σε πέτρα ψησίματος
    12/10/2023
    1874 Προβολές μου αρέσει

    Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε μία πίτσα; Παρόλο που πολλοί μπορούν να μπουν στον πειρασμό και να πουν η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι τα toppings, η αλήθεια είναι πως αυτό που πραγματικά «απογειώνει» τη γεύση της πίτσας είναι ο τρόπος που ψήνεται. Ο σωστός τρόπος ψησίματος της πίτσας «απαιτεί» πάρα πολύ υψηλή θερμοκρασία και λίγο χρόνο, συνήθως ελάχιστα λεπτά. Για αυτό άλλωστε και η πίτσα που ψήνεται σε «παραδοσιακό ξυλόφουρνο» είναι πάντα πιο νόστιμη από αυτή που ψήνουμε σπίτι...

    Περισσότερα
  • Ψησταριές υγραερίου: 5 λόγοι για να τις επιλέξετε
    Ψησταριές υγραερίου: 5 λόγοι για να τις επιλέξετε
    09/10/2023
    962 Προβολές μου αρέσει

    Ας είμαστε ειλικρινείς: Το ψήσιμο στην ψησταριά δεν είναι απλά μαγείρεμα. Είναι τέχνη, είναι παράδοση και για πολλούς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Και παρόλο που υπάρχουν διάφοροι τύποι ψησταριών, από κάρβουνο έως ηλεκτρικές, οι ψησταριές υγραερίου έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα. Θέλετε να μάθετε το γιατί;

    Περισσότερα
  • Γιατί η πίτσα στο μαντέμι είναι η καλύτερη πίτσα που θα φτιάξετε
    Γιατί η πίτσα στο μαντέμι είναι η καλύτερη πίτσα που θα φτιάξετε
    03/10/2023
    267 Προβολές μου αρέσει

    Comfort food, αγαπημένη «αμαρτία» αλλά και εθνικό φαγητό. Ο λόγος φυσικά για την πίτσα, ένα πιάτο που όσο απλό είναι στη σύλληψή του, τόσο δύσκολο είναι στην παρασκευή του. Για πολλούς, πίτσα είναι μία ιεροτελεστία με σαφείς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται πιστά και για άλλους είναι απλά μία «πρόταση», ή ένας ενδεικτικός οδηγός για να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες.

    Περισσότερα
  • Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    Front Searing ή Reverse Searing; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ψησίματος;
    21/09/2023
    1687 Προβολές μου αρέσει

    Μία από τις μεγαλύτερες, online διαφωνίες που συναντάει κάποιος σήμερα στον μαγειρικό κόσμο του internet αφορά το πώς πρέπει να ψήνεται μια μπριζόλα (ή μπριτζόλα όπως οφείλουμε να τη λέμε για να τιμήσουμε τους πατεράδες μας). Και επειδή το internet αγαπάει τα δίπολα, αυτή τη στιγμή έχουμε δύο… «σχολές» πού όπου σταθούν και όπου βρεθούν διαφωνούν. 

    Περισσότερα
  • Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    Λαζάνια με ιταλικό λουκάνικο και τυρί στο μαντέμι
    19/09/2023
    1072 Προβολές μου αρέσει

    Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν έχεις ζυμαρικά, λιωμένο τυρί και λουκάνικο δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε λάθος. Άλλωστε μιλάμε για 3 υλικά που «παντρεύονται» τέλεια μεταξύ τους. Ωστόσο, οι μοναδικές ιδιότητες του μαντεμιού αλλά και η σωστή συνταγή μπορούν να κάνουν το καλό… ακόμα καλύτερο! Για αυτό και εμείς σας προτείνουμε αυτή την εύκολη συνταγή με ιταλικό ταπεραμέντο που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς! 

    Περισσότερα
  • Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    Θερμόμετρο | Ο καλύτερος φίλος του ψήστη!
    07/09/2023
    1134 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα είναι αναντικατάστατα στο «οπλοστάσιο» ενός ψήστη. Ένα από αυτά όμως είναι σίγουρα το θερμόμετρό του. Και μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ο έμπειρος και καλός ψήστης, ο «βασιλιάς» του κρέατος και ο «μάστορας» του τέλειου medium rare θα πρέπει να μπορεί να φτιάχνει το τέλειο steak χρησιμοποιώντας… «the force» (ή ό,τι άλλο κολπάκι παίζει στο TikTok αυτή την περίοδο), ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως χωρίς το θερμόμετρο, ακόμα και ο καλύτερος ψήστης είναι ουσιαστικά έρμαιο του…...

    Περισσότερα
  • Αστακός στο μαντέμι
    Αστακός στο μαντέμι
    23/08/2023
    721 Προβολές μου αρέσει

    Ο αστακός θεωρείται ένα από τα πιο πολυτελή και εντυπωσιακά θαλασσινά και προσφέρει μία πλήρη γαστρονομική εμπειρία. Επίσης, είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, λόγω της υψηλής τιμής του, ο αστακός συνήθως αποτελεί περιστασιακή απόλαυση για πολλούς, ενώ για ορισμένους ανθρώπους παραμένει απλώς μια εξωτική λιχουδιά.

    Περισσότερα
  • Τον Δεκαπενταύγουστο η παράδοση επιβάλλει ψήσιμο στο μαντέμι!
    Τον Δεκαπενταύγουστο η παράδοση επιβάλλει ψήσιμο στο μαντέμι!
    23/08/2023
    219 Προβολές μου αρέσει

    Η Ελλάδα είναι γνωστή για την πλούσια κουλτούρα, τις εκθαμβωτικές παραλίες και την παραδοσιακή κουζίνα της. Στις 15 Αυγούστου, την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι Έλληνες γιορτάζουν με πανηγύρια, μουσική και φαγητό. Τι καλύτερο από το να ψήσουμε στη μαντεμένια πλάκα και να απολαύσουμε τη συγκεκριμένη μέρα και όχι μόνο. Ό,τι και να επιλέξετε, χοιρινό, κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί, θα απογειώσετε τη γεύση του μόλις το ψήσετε στο μαντέμι!

    Περισσότερα
Showing 25 to 32 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.