Μαντέμι

Υψηλής ποιότητας σκεύη μαγειρικής

  • Πανεύκολα brownies σοκολάτας σε μαντεμένιο τηγάνι

    Στο επόμενο γεύμα που θα ετοιμάσετε μη διστάσετε να φτιάξετε και αυτό το πανεύκολο, πεντανόστιμο brownie σοκολάτας. Το απλό αυτό γλυκό έχει γρήγορη προετοιμασία, αφού όλα γίνονται με ένα απλό ανακάτεμα, και επομένως δεν θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Αντιθέτως, θα προσθέσει μια διαφορετική νότα στο τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
  • Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;

    Όσοι έχετε στην κατοχή σας ένα μαντεμένιο σκεύος θα έχετε διαπιστώσει ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα από τα άλλα σκεύη. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να μένει με φαγητό μετά το μαγείρεμα ή να το μουλιάζετε με νερό για να διευκολύνετε το πλύσιμο, ενώ μετά τον καθαρισμό χρειάζεται να το περνάτε με ελάχιστο λάδι μέσα-έξω πριν το αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας. Αυτοί οι περιορισμοί είναι, για τους περισσότερους χρήστες, αποδεκτοί, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μαντεμένια σκεύη ανταποδίδουν αυτή την φροντίδα με την τεράστια διάρκεια ζωής τους και την συνεχή τους βελτίωση μετά από κάθε μαγείρεμα. Κανένα άλλο σκεύος δεν βελτιώνεται με τα χρόνια, παρά μόνο τα μαντεμένια.
  • Πίτσα στο μαντέμι!

    Η πίτσα που σας προτείνουμε σήμερα θα σας θυμίσει την κλασική πίτσα της Pizza Hut με την τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος. Εξαιτίας του ψησίματος πάνω στον καυτό χυτοσίδηρο (μαντέμι) η πίτσα ψήνεται γρήγορα δημιουργώντας μια απολαυστική, ξεροψημένη επιφάνεια στο κάτω μέρος. Όσο πιο πολύ προθερμάνετε τον φούρνο σας τόσο...
  • Πατάτες ογκρατέν με γκοργκοντζόλα σε μαντεμένιο τηγάνι

    Το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα είναι απλό και εύκολο να το φτιάξετε. Αν σας αρέσει το λιωμένο και ελαφρώς ξεροψημένο τυρί (σε ποιόν δεν αρέσει;) τότε είναι μια συνταγή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Οι πατάτες ογκρατέν είναι επίσης από εκείνα τα πιάτα που είναι ιδανικά για μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων, γιατί μπορεί εύκολα προετοιμαστεί εκ των προτέρων.
  • Κοτόπουλο με καραμελωμένα πράσα σε μαντεμένιο τηγάνι

    Καμιά φορά μια απλή συνταγή με ελάχιστα συστατικά μπορεί δώσει άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Μια καλή μπριζόλα με μόλις λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι δεν χρειάζεται κανένα άλλο συστατικό για να γίνει ένα τέλειο γεύμα. Έτσι και αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο τα ελάχιστα: ένα κοτόπουλο (κατά προτίμηση αλανιάρικο, γιατί είναι πιο γευστικό και πιο υγιεινό), λίγα πράσα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το ψήσιμο του κοτόπουλου στο μαντέμι είναι υπέροχο: καθώς το μαντέμι πυρώνει μέσα στο φούρνο στους 190°C ψήνει υπέροχα το κοτόπουλο και από την κάτω του μεριά, χωρίς να χρειαστεί να το γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 

Είδη 1 εώς 5 από 15 σύνολο

  1. 1
  2. 2
  3. 3