blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 3: Η καλύτερη «βάση»
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 3: Η καλύτερη «βάση»
    18/04/2024
    775 Προβολές μου αρέσει

    Στην προηγούμενη ανάρτησή μας, εξερευνήσαμε πώς η αντίδραση Maillard ενισχύει τις γεύσεις των φαγητών που μαγειρεύονται σε ένα σκεύος από χυτοσίδηρο. Σήμερα, θα εμβαθύνουμε σε ένα άλλο γαστρονομικό φαινόμενο που κάνει το μαγείρεμα στο μαντέμι μοναδικά νόστιμο: το σχηματισμό της καλύτερης «βάσης» ή… Fond στα γαλλικά. Πάμε να δούμε τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντικό.

    Περισσότερα
  • Συνταγή για αλμυρό «σουφλέ» στη μαντεμένια γάστρα
    Συνταγή για αλμυρό «σουφλέ» στη μαντεμένια γάστρα
    12/04/2024
    805 Προβολές μου αρέσει

    Για όποιον θέλει ένα πραγματικά comforting φαγητό, λίγα πράγματα συγκρίνονται με τον συνδυασμό λιωμένου τυριού, μπέικον, ζύμης και λαχανικών. Οι περισσότεροι λέμε το παρακάτω φαγητό… σουφλέ και παρόλο που πιθανόν δεν πρόκειται για μία αυθεντική συνταγή καθώς το σουφλέ σημαίνει απλά «φουσκωμένο» και το συναντάμε τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά φαγητά, εμείς θα σας δώσουμε μία εκδοχή του που θα σας μείνει αξέχαστη την οποία μπορείτε να ετοιμάσετε στη μαντεμένια γάστρα.

    Περισσότερα
  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 2: Αντίδραση Maillard
    05/04/2024
    1192 Προβολές μου αρέσει

    Όσον αφορά το μαγείρεμα, το είδος του μαγειρικού σκεύους που χρησιμοποιείτε είναι εξίσου σημαντικό με τα συστατικά που επιλέγετε. Έχουμε ήδη πει γιατί ο χυτοσίδηρος κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις κουζίνες παγκοσμίως. Ωστόσο, πέρα από τις φυσικές του ιδιότητες, τα μαγειρικά σκεύη από μαντέμι συμβάλλουν στη νοστιμιά του φαγητού μέσω ενός επιστημονικού θαύματος που είναι γνωστό ως Αντίδραση Maillard. Ας αναλύσουμε αυτό το γαστρονομικό φαινόμενο και ας ανακαλύψουμε γιατί τα τρόφιμα που...

    Περισσότερα
  • Ρολά κανέλας (cinnamon rolls) στη μαντεμένια γάστρα
    Ρολά κανέλας (cinnamon rolls) στη μαντεμένια γάστρα
    28/03/2024
    976 Προβολές μου αρέσει

    Τα ρολά κανέλας, ένα γλυκό που έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές των λάτρεις της ζαχαροπλαστικής σε όλο τον κόσμο, είναι η επιτομή του comfort food. Προερχόμενα από τη βόρεια Ευρώπη, αυτές οι απολαυστικές λιχουδιές αποτελούνται από απαλή, αφράτη ζύμη που τυλίγεται με μια γενναιόδωρη γέμιση από βούτυρο, ζάχαρη και αλεσμένη κανέλα. Ψημένο στη χρυσαφένια τελειότητα, κάθε ρολό συχνά ολοκληρώνεται με ένα βελούδινο γλάσο ζάχαρης που το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό..  Είτε σερβίρονται σαν πρωινό, ως...

    Περισσότερα
  • Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 1: Θερμότητα
    Γιατί το μαντέμι είναι το μυστικό του νόστιμου φαγητού | Part 1: Θερμότητα
    21/03/2024
    1276 Προβολές μου αρέσει

    Είναι γνωστό πως το μαγείρεμα στο μαντέμι κάνει το φαγητό πιο νόστιμο. Είτε πρόκειται για κάποιο τηγάνι είτε για κάποια γάστρα, υπάρχει κάτι που μετατρέπει τα φαγητά που παρασκευάζονται σε σκεύη από χυτοσίδηρο από απλά καθημερινά γεύματα σε αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.  Ποιο είναι όμως το μυστικό; Η απάντηση είναι πως… δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά του μαντεμιού που το κάνουν να είναι το «μυστικό όπλο» τόσο των επαγγελματιών όσο και των οικιακών Σεφ. Αυτή η σειρά...

    Περισσότερα
  • Πικάντικες γαρίδες στο μαντέμι
    Πικάντικες γαρίδες στο μαντέμι
    14/03/2024
    1384 Προβολές μου αρέσει

    Έχουμε πει πολλές φορές πως το μαντεμένιο τηγάνι μας είναι ένα πολυεργαλείο για την κουζίνα, ικανό να γίνει το σκεύος επιλογής για κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, μέχρι και… για γλυκά!  Αυτή τη Σαρακοστή λοιπόν, σας καλούμε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα νηστίσιμα πιάτα και να τους δώσετε γεύση «καταρρίπτοντας» το μύθο του «άνοστου».  Και επειδή το μαντέμι έχει την ικανότητα να μαγειρεύει κάθε φαγητό τέλεια, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, δείτε παρακάτω μία απλή...

    Περισσότερα
  • Συνταγή για Λαγάνα στο μαντέμι!
    Συνταγή για Λαγάνα στο μαντέμι!
    08/03/2024
    1333 Προβολές μου αρέσει

    Λίγα πράγματα λένε «Καθαρά Δευτέρα» περισσότερο από τη λαγάνα! Αυτό το απολαυστικό, τραγανό και ταυτόχρονα αφράτο ψωμάκι, είναι η «βάση» του σαρακοστιανού τραπεζιού και ο απαραίτητος σύντροφος για την ταραμοσαλάτα! Ωστόσο, για πολλούς η παρασκευή της τέλειας λαγάνας, είναι μία πρόκληση. Για αυτό και εμείς στο mantemi σας έχουμε την παρακάτω συνταγή για να πετύχετε την τέλεια λαγάνα έχοντας σαν «μυστικό όπλο» ένα μαντεμένιο τετράγωνο τηγάνι που υπόσχεται να δημιουργήσει την τέλεια κρούστα αλλά...

    Περισσότερα
  • 3 Τρόποι για να ψήσετε την Τσικνοπέμπτη
    3 Τρόποι για να ψήσετε την Τσικνοπέμπτη
    29/02/2024
    1463 Προβολές μου αρέσει

    Τσικνοπέμπτη! Μία ημέρα γεμάτη με υπέροχα αρώματα για τους… μερακλήδες! Μία ημέρα γεμάτη ψητά, ζουμερά κρέατα και η «ημέρα της κρίσης» για τους απανταχού master grillers, ή όσους ισχυρίζονται τέλος πάντων ότι είναι οι «άρχοντες της σχάρας».  Στο mantemi.gr γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά για το καλύτερο ψητό κρέας. Για αυτό και παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας 3 τρόπους για να ψήσετε τα πιο νόστιμα κρέατα και να κάνετε αυτή την Τσικνοπέμπτη μία ημέρα που όλοι θα θυμούνται! 

    Περισσότερα
Showing 1 to 8 of 116 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.