blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών
    Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών
    16/06/2022
    7750 Προβολές μου αρέσει

    Αρκετοί φίλοι μας ρωτάτε για τις διαφορές μεταξύ ενός σφυρήλατου και ενός μαντεμένιου τηγανιού. Για παράδειγμα, αν είναι και τα δύο από μαντέμι, γιατί τα σφυρήλατα είναι πιο ελαφριά, ποιο κάνει για τη φωτιά, αν μπαίνουν στο φούρνο κ.λπ. Παρόλο που και τα δύο σκεύη είναι κατασκευασμένα από κράμα σιδήρου, υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ τους.

    Περισσότερα
  • Ρεβύθια με κάρυ σε μαντεμένια γάστρα
    Ρεβύθια με κάρυ σε μαντεμένια γάστρα
    16/06/2022
    1514 Προβολές μου αρέσει

    Η μαντεμένια γάστρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο πάνω στην εστία όσο και μέσα στο φούρνο. Είναι λοιπόν ιδανική για να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη συνταγή χωρίς να λερώνουμε πολλά και διαφορετικά σκεύη: αφού σοτάρουμε όλα τα υλικά μας, απλά σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο. Εάν έχετε τζάκι μπορείτε να δοκιμάσετε τη...

    Περισσότερα
  • Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;
    Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;
    16/06/2022
    5904 Προβολές μου αρέσει

    Ο χυτοσίδηρος μόλις βγει από το καλούπι δεν είναι τελείως λείος όπως ένα κεραμικό σκεύος ή μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ή ένα γυάλινο ποτήρι. Είναι ελαφρά πορώδης και λίγο "σαγρέ". Η επιφάνεια αυτή δεν είναι αντικολλητική αλλά και για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει η διαδικασία seasoning (την περιγράφουμε εδώ). Κατά την διαδικασία αυτή, οι πόροι του μαντεμιού αρχίζουν και κλείνουν με το φυτικό έλαιο και η επιφάνεια αρχίζει και γίνεται αντικολλητική. Ταυτόχρονα, το μαντέμι αποκτά μια ακόμα πιο μαύρη...

    Περισσότερα
  • Πλεονεκτήματα χρήσης μαντεμένιων σκευών μαγειρικής
    Πλεονεκτήματα χρήσης μαντεμένιων σκευών μαγειρικής
    16/06/2022
    7808 Προβολές μου αρέσει

    Είναι γεγονός ότι τα μαντεμένια σκεύη μπορεί να σας ακούγονται πολύ παλιομοδίτικα για την κουζίνα σας. Κι όμως, τα μαντεμένια σκεύη επανέρχονται δυναμικά ως βασικός εξοπλισμός κάθε σύγχρονης κουζίνας. Η ανθεκτικότητά τους, η απίθανη διάχυση θερμότητας και η δυνατότητα να μπαίνουν από το μάτι κατευθείαν στο φούρνο ή ακόμα και πάνω στα κάρβουνα, τα κάνουν ασυναγώνιστα.

    Περισσότερα
  • Πανεύκολη συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα
    Πανεύκολη συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα
    16/06/2022
    6902 Προβολές μου αρέσει

    Το μαντέμι έχει την ικανότητα να διατηρεί τη θερμότητα για περισσότερο χρόνο. Έτσι είναι ιδανικό για να φτιάξετε την πιο ζουμερή και λαχταριστή μπριζόλα αφού επιτρέπει να δημιουργηθεί μια κρούστα στο εξωτερικό του κρέατος χωρίς να παραψηθεί το εσωτερικό.

    Περισσότερα
  • Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων σκευών
    16/06/2022
    33615 Προβολές μου αρέσει

    Ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές και το μαντεμένιο σκεύος σας θα κρατήσει γενιές ολόκληρες!

    Περισσότερα
Showing 113 to 118 of 118 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.