blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;
    Να χρησιμοποιήσω σαπούνι για να πλύνω το μαντεμένιο μου σκεύος;
    16/06/2022
    2493 Προβολές μου αρέσει

    Όσοι έχετε στην κατοχή σας ένα μαντεμένιο σκεύος θα έχετε διαπιστώσει ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα από τα άλλα σκεύη. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να μένει με φαγητό μετά το μαγείρεμα ή να το μουλιάζετε με νερό για να διευκολύνετε το πλύσιμο, ενώ μετά τον καθαρισμό χρειάζεται να το περνάτε με ελάχιστο λάδι μέσα-έξω πριν το αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας. Αυτοί οι περιορισμοί είναι, για τους περισσότερους χρήστες, αποδεκτοί, αν σκεφτεί κανείς ότι τα μαντεμένια σκεύη ανταποδίδουν αυτή την...

    Περισσότερα
  • Πίτσα στο μαντέμι!
    Πίτσα στο μαντέμι!
    16/06/2022
    1985 Προβολές μου αρέσει

    Η πίτσα που σας προτείνουμε σήμερα θα σας θυμίσει την κλασική πίτσα της Pizza Hut με την τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος. Εξαιτίας του ψησίματος πάνω στον καυτό χυτοσίδηρο (μαντέμι) η πίτσα ψήνεται γρήγορα δημιουργώντας μια απολαυστική, ξεροψημένη επιφάνεια στο κάτω μέρος. Όσο πιο πολύ προθερμάνετε τον φούρνο σας τόσο...

    Περισσότερα
  • Πατάτες ογκρατέν με γκοργκοντζόλα σε μαντεμένιο τηγάνι
    Πατάτες ογκρατέν με γκοργκοντζόλα σε μαντεμένιο τηγάνι
    16/06/2022
    1352 Προβολές μου αρέσει

    Το πιάτο που σας προτείνουμε σήμερα είναι απλό και εύκολο να το φτιάξετε. Αν σας αρέσει το λιωμένο και ελαφρώς ξεροψημένο τυρί (σε ποιόν δεν αρέσει;) τότε είναι μια συνταγή που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε. Οι πατάτες ογκρατέν είναι επίσης από εκείνα τα πιάτα που είναι ιδανικά για μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων, γιατί μπορεί εύκολα προετοιμαστεί εκ των προτέρων.

    Περισσότερα
  • Κοτόπουλο με καραμελωμένα πράσα σε μαντεμένιο τηγάνι
    Κοτόπουλο με καραμελωμένα πράσα σε μαντεμένιο τηγάνι
    16/06/2022
    871 Προβολές μου αρέσει

    Καμιά φορά μια απλή συνταγή με ελάχιστα συστατικά μπορεί δώσει άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Μια καλή μπριζόλα με μόλις λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι δεν χρειάζεται κανένα άλλο συστατικό για να γίνει ένα τέλειο γεύμα. Έτσι και αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο τα ελάχιστα: ένα κοτόπουλο (κατά προτίμηση αλανιάρικο, γιατί είναι πιο γευστικό και πιο υγιεινό), λίγα πράσα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το ψήσιμο του κοτόπουλου στο μαντέμι είναι υπέροχο: καθώς το μαντέμι πυρώνει μέσα στο φούρνο στους 190°C...

    Περισσότερα
  • Μυρωδάτο ψωμί με κανέλα και ζάχαρη
    Μυρωδάτο ψωμί με κανέλα και ζάχαρη
    16/06/2022
    1644 Προβολές μου αρέσει

    Το μαντεμένιο τηγάνι (skillet) μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρασκευή ψωμιού. Να λοιπόν μια εύκολη συνταγή για λαχταριστό γλυκό ψωμί με κανέλα και ζάχαρη που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει και την κοιλιά σας να γουργουρίσει!

    Περισσότερα
  • Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    Γιατί αξίζει να ψήσετε σε μαντεμένιο τηγάνι πάνω από κάρβουνα
    16/06/2022
    4085 Προβολές μου αρέσει

    Όπως πιθανόν γνωρίζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαντεμένιο σας τηγάνι σε όποια εστία θέλετε: σε κεραμική, σε ηλεκτρική, σε επαγωγική ή στο γκάζι. Μια άλλη χρήση, για τους τυχερούς που έχουν τζάκι ή ψησταριά (bbq), είναι να ψήσετε απευθείας πάνω από τα κάρβουνα. Θέλει μόνο λίγη προσοχή, γιατί το μαντέμι καίει πολύ και το φαγητό ψήνεται πολύ γρήγορα. Αν ψήσετε πάνω στο μαντέμι και όχι σε σχάρα θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μερικά θετικά.

    Περισσότερα
  • Τι είναι το teflon;
    Τι είναι το teflon;
    16/06/2022
    20009 Προβολές μου αρέσει

    Πρόκειται για το εμπορικό όνομα μιας ουσίας με βάση το PTFE ή αλλιώς πολυτετραφθοροαιθυλένιο που χρησιμοποιείται από την εταιρεία Chemours. Η τελευταία, που δημιουργήθηκε το 2015, είναι παρακλάδι της εταιρείας DuPontCo., η οποία ανακάλυψε την ουσία το 1938. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σκεύη μαγειρικής που έχουν επίστρωση teflon είναι ότι όταν υπερθερμαίνονται, το teflon διασπάται και εκλύονται επικίνδυνες για την υγεία αναθυμιάσεις. Η χρήση επομένως των μαντεμένιων σκευών υπερτερεί σε αυτό...

    Περισσότερα
  • Παέγια με θαλασσινά
    Παέγια με θαλασσινά
    16/06/2022
    1312 Προβολές μου αρέσει

    Παρόλο που η αυθεντική ισπανική παέγια δεν φτιάχνεται σε skillet, το σκεύος αυτό προσφέρεται για τη συγκεκριμένη συνταγή διότι μεταφέρεται εύκολα από το μάτι της κουζίνας στο φούρνο σας. Έτσι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος!

    Περισσότερα
Showing 105 to 112 of 119 (15 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.