Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι

Ίσως η πιο απλή συνταγή με μπούτια κοτόπουλου που έχετε διαβάσει! Μερικές φορές το απλό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. Η συνταγή αυτή γίνεται σε περίπου 40 λεπτά, επομένως είναι κατάλληλη ακόμα και για ένα γρήγορο γεύμα μετά τη δουλειά ή το βράδυ. Αρχικά θα τσιγαρίσουμε το κοτόπουλο στο μάτι για να δημιουργήσουμε μια όμορφη κρούστα, και στη συνέχεια θα το βάλουμε για μερικά λεπτά στο φούρνο ΄για να ψηθεί καλά.

Υλικά

(2-3 άτομα περίπου, ανάλογα την πείνα!)

    • 6 μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα
    • χοντρό αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • λεμόνι και δεντρολίβανο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι | mantemi.gr Τραγανό κοτόπουλο μπούτι σε μαντεμένιο τηγάνι | mantemi.gr

Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 250°C.
    2. Αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου όσο επιθυμείτε.
    3. Ρίξτε το ελαιόλαδο στο μαντεμένιο τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί.
    4. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές έως η πέτσα να πάρει χρυσαφί-καφέ χρώμα (περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των μπουτιών και τη φωτιά που έχετε).
    5. Μεταφέρετε το μαντεμένιο τηγάνι κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε το άλλα 12-15 λεπτά, προσθέτοντας τώρα και το δεντρολίβανο.
    6. Γυρίστε μια φορά τα μπούτια ώστε να ψηθούν καλά και από τις 2 πλευρές, άλλα 5 λεπτά περίπου.
    7. Βγάλτε το φαγητό από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
    8. Προαιρετικά, προσθέστε λίγο λεμόνι, αν θέλετε.
    9. Μπορείτε να συνοδεύσετε το τραγανό σας κοτόπουλο με ρύζι και σαλάτα.

Καλή σας απόλαυση!

Σημείωση: Η συνταγή είναι μεταφρασμένη και προσαρμοσμένη από το https://www.bonappetit.com/.

Αφήστε Σχόλιο