Σοκολατένιο κέικ με παγωτό

Η έκρηξη γεύσεων που θα νιώσετε με την πρώτη κουταλιά, σε συνδυασμό με την ευκολία και ταχύτητα της συνταγής αυτής, θα σας κάνει να αναρωτηθείτε τι χάνατε τόσο καιρό και ψήνατε μόνο μπριζόλες στο μαντεμένιο τηγάνι σας! Εκτός όμως από τη γεύση, υπάρχει και η ικανοποίηση του να φτιάξει κανείς σπιτικό κέικ με υλικά που γνωρίζει, χωρίς πρόσθετα (χρώματα και αρώματα). Όλα αυτά δίνουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο τελικό αποτέλεσμα!

Δεν είναι τέλειο όταν κάτι εύκολο γίνεται και αγαπημένο σας; Το κέικ είναι αφράτο και εξαιρετικά υγρό με ένα λαχταριστό, βαθύ γλάσο σοκολάτας που θα προκαλέσει πολλά "μμμμ" και "πωπω, τι πράμα είναι αυτό" στην παρέα σας! Πάνω στην ώρα για το πασχαλινό τραπέζι!

Φροντίστε να υπάρχει πάντα επίβλεψη ενηλίκου ή ακόμα και ανηλίκου γύρω από το κέικ, γιατί θα εξαφανιστεί αμέσως!

Σοκολατένιο κέικ με παγωτό | www.lightgear.gr Σοκολατένιο κέικ με παγωτό | www.lightgear.gr

Υλικά Για Το Κέικ

(για 6 άτομα περίπου, ανάλογα τις μερίδες! Μπορεί να φαγωθεί και από ένα όμως!)

    • 1 φλιτζάνι αλεύρι
    • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
    • Μια πρέζα αλάτι (ένα τσικ!)
    • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
    • 1/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
    • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
    • 1/2 φλιτζάνι νερό
    • 1/4 φλιτζάνι γάλα
    • 1 αυγό
    • 1/2 κ.γ. βανίλια

Υλικά Για Το Γλάσο

    • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
    • 2 κ.σ. κακάο
    • 3-4 κ.σ. γάλα (όσο χρειάζεται για συνοχή)
    • 1/2 φλιτζάνι φυστίκια πεκάν, ψιλοκομμένα
    • 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
    • 1/2 κ.γ. βανίλια
    • Παγωτό (για το σερβίρισμα)
    • Καραμέλα (για το σερβίρισμα)
    • Σαντιγί (για το σερβίρισμα)

 

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
    2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί και αφήστε το λίγο στην άκρη.
    3. Στο αγαπημένο σας μαντεμένιο τηγάνι, βάλτε το βούτυρο, το λάδι, το κακάο και το νερό και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Αποσυρετέ τα από τη φωτιά και ανακατέψτε καλά.
    4. Ανακατεύουμε το γαλα, το αυγό και τη βανίλια. Ψήστε το κέικ του τηγανιού στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα με λίγα μόνο υγρά ψίχουλα.
    5. Όσο το κέικ αρχίζει να κρυώνει, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το κακάο και το γάλα να βράσουν.
    6. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τους ξηρούς καρπούς και τη βανίλια. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
    7. Περιχύνουμε το ζεστό κέικ, αλείφουμε με μια σπάτουλα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, την καραμέλα και τη σαντιγί.

Καλή σας απόλαυση!

Σοκολατένιο κέικ με παγωτό | www.lightgear.gr Σοκολατένιο κέικ με παγωτό | www.lightgear.gr

Σημείωση: Η συνταγή είναι μεταφρασμένη και προσαρμοσμένη από το willowbirdbaking.com.

Αφήστε Σχόλιο