Μαντέμι

  • Τι είναι το teflon;

    Πρόκειται για το εμπορικό όνομα μιας ουσίας με βάση το PTFE ή αλλιώς πολυτετραφθοροαιθυλένιο που χρησιμοποιείται από την εταιρεία Chemours. Η τελευταία, που δημιουργήθηκε το 2015, είναι παρακλάδι της εταιρείας DuPontCo., η οποία ανακάλυψε την ουσία το 1938. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σκεύη μαγειρικής που έχουν επίστρωση teflon είναι ότι όταν υπερθερμαίνονται, το teflon διασπάται και εκλύονται επικίνδυνες για την υγεία αναθυμιάσεις. Η χρήση επομένως των μαντεμένιων σκευών υπερτερεί σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα: στο θέμα της υγείας.
  • Παέγια με θαλασσινά σε μαντεμένιο τηγάνι (skillet)

    Παρόλο που η αυθεντική ισπανική παέγια δεν φτιάχνεται σε skillet, το σκεύος αυτό προσφέρεται για τη συγκεκριμένη συνταγή διότι μεταφέρεται εύκολα από το μάτι της κουζίνας στο φούρνο σας. Έτσι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος!
  • Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο τηγάνι

    Σε ένα skillet, εκτός από απίστευτες μπριζόλες, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες πίτσες, ψάρια, παέγιες αλλά και υπέροχες ζύμες και γλυκά. Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά και όρεξη να δημιουργήσετε!
  • Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών

    Αρκετοί φίλοι μας ρωτάτε για τις διαφορές μεταξύ ενός σφυρήλατου και ενός μαντεμένιου τηγανιού. Για παράδειγμα, αν είναι και τα δύο από μαντέμι, γιατί τα σφυρήλατα είναι πιο ελαφριά, ποιο κάνει για τη φωτιά, αν μπαίνουν στο φούρνο κ.λπ. Παρόλο που και τα δύο σκεύη είναι κατασκευασμένα από κράμα σιδήρου, υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ τους.
  • Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;

    Ο χυτοσίδηρος μόλις βγει από το καλούπι δεν είναι τελείως λείος όπως ένα κεραμικό σκεύος ή μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ή ένα γυάλινο ποτήρι. Είναι ελαφρά πορώδης και λίγο "σαγρέ". Η επιφάνεια αυτή δεν είναι αντικολλητική αλλά και για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει η διαδικασία seasoning (την περιγράφουμε εδώ). Κατά την διαδικασία αυτή, οι πόροι του μαντεμιού αρχίζουν και κλείνουν με το φυτικό έλαιο και η επιφάνεια αρχίζει και γίνεται αντικολλητική. Ταυτόχρονα, το μαντέμι αποκτά μια ακόμα πιο μαύρη όψη και γίνεται λίγο πιο λείο. Μετά από λίγα μαγειρέματα, το μαντεμένιο σας σκεύος θα είναι έτοιμο να σας βοηθήσει σε όλες σας τις αγαπημένες συνταγές!

Είδη 6 εώς 10 από 14 σύνολο

  1. 1
  2. 2
  3. 3