blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm

Κώδ. 91040
  • -5%
Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm
search
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr
Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr
Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm | www.mantemi.gr

Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 26cm

Κώδ. 91040
Άμεσα Διαθέσιμο
47,40 € Εξοικονομήστε 5%
49,90 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Βάρος 2420 gr

• Μαντεμένιο τηγάνι με ένα χερούλι
• Υγιεινό μαγείρεμα χωρίς επιστρώσεις και τοξικές ουσίες PTFE και PFOA
• Υψηλή ικανότητα σταθερής θερμοκρασίας μαγειρέματος
• Έτοιμο για χρήση (pre-seasoned)
• Καταπληκτική διάχυση θερμότητας
• Κατάλληλο για μαγείρεμα απευθείας πάνω σε φωτιά, σε ξυλόφουρνο, στο bbq ή ακόμα και στο τζάκι
• Είναι επίσης τέλειο για χρήση σε ψησταριές υγραερίου
• Υλικό: Χυτοσίδηρος (100% μαντέμι)
• Μέγεθος ιδανικό για 2 μερίδες φαγητού
• Διάμετρος πάτου: 21 cm
• Διάμετρος στο χείλος: 26 cm
• Μέγιστο μήκος (μαζί με το χερούλι): 41 cm
• 'Υψος: 5 cm
• Διαστάσεις: 41 x 26 x 5 cm
• Βάρος: 2,42 kg
• Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 

Τo μαντεμένιo τηγάνι της Lodge με λαβή και χερούλι 26 cm είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο μάτι της κουζίνας, στο φούρνο αλλά και στο BBQ και την εξοχή. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι μπορείτε να δημιουργήσετε όλων των ειδών τα γεύματα, αλμυρά και γλυκά, και να αφήσετε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει στη δημιουργία ενός γευστικού πιάτου. Τα μαντεμένια τηγάνια είναι τέλεια για ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου, σε bbq, κατευθείαν πάνω στη φωτιά, σε ηλεκτρικό, κεραμικό μάτι ή σε επαγωγική εστία. Τα σκεύη της Lodge είναι preseasoned, δηλαδή έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία με φυτικό λάδι ώστε να δημιουργηθεί μια αντικολλητική πατίνα, η οποία θα κάνει το φαγητό σας να μην κολλάει. Η μαγειρική σε ένα μαντεμένιο τηγάνι θα γίνει τρόπος ζωής, αφού τα σκεύη δεν χαλάνε, αλλά βελτιώνονται με τη χρήση, ενώ θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο στο μαγείρεμα καθώς η θερμότητα διαχέεται καλύτερα στα μαντεμένια σκεύη, επιτυγχάνοντας έτσι ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ.

Τα μαντεμένια σκεύη έχουν εξαιρετική ικανότητα να κρατάνε σταθερή τη θερμότητα του φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για αυτό χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους σεφ παγκοσμίως. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μαντεμένια σκεύη είναι γενικά πολύ πιο υγιεινό, γιατί δεν περιέχουν τεχνητές χημικές ενώσεις. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μαντεμένιων σκευών. 


Σημείωση: Μετρήστε προσεκτικά τις εστίες σας ώστε να ταιριάζουν με τη διάμετρο του πάτου του τηγανιού που θέλετε. Τα μαντεμένια τηγάνια είναι πιθανό να παρουσιάζουν αισθητικές ατέλειες που προέρχονται από τη διαδικασία της χύτευσης ή του seasoning, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται ελάττωμα καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία, την εγγύηση ή τη διάρκεια ζωής του σκεύους.

Tip: Το μέγεθος του είναι ιδανικό για 2 μερίδες φαγητού.

Λίγα λόγια για την Lodge

Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της. To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.  

 

  • Βάρος 2420 gr
  • Τύπος Κλασικά τηγάνια
  • Κατασκευαστής Lodge
  • Εγγύηση Εφ' όρου ζωής
  • Χρώμα Μαύρο
  • Υλικό 100% Μαντέμι
  • Διάμετρος Πάτου 21 cm
  • Χερούλι Μαντεμένιο
  • Σχήμα Στρογγυλό
  • Κατηγορίες Τηγάνια
Σχόλια (0)
  • Τι είναι το seasoning και πως εφαρμόζεται στα μαντεμένια τηγάνια;
    Σημείωση: Η διαδικασία αυτή δεν ισχύει για τα ατσάλινα ή τα σφυρήλατα σκεύη. Το seasoning είναι μια διαδικασία κατά την οποία δημιουργούμε μια φυσική αντικολλητική επίστρωση στα μαντεμένια τηγάνια καίγοντας φυτικό λάδι. Για το σωστό seasoning ενός μαντεμένιου τηγανιού, καθαρίστε και στεγνώστε πρώτα το τηγάνι και, στη συνέχεια, περάστε ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού σε όλο το τηγάνι, συμπεριλαμβανομένης της λαβής και της εξωτερικής επιφάνειας. Τοποθετήστε το τηγάνι ανάποδα στη μεσαία σχάρα ενός φούρνου στους 230 περίπου βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 90 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το τηγάνι να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο πριν το αφαιρέσετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το άρθρο μας: Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων σκευών.

Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με λαβή και χερούλι 

Τo μαντεμένιo τηγάνι της Lodge με λαβή και χερούλι 26 cm είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο μάτι της κουζίνας, στο φούρνο αλλά και στο BBQ και την εξοχή. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι μπορείτε να δημιουργήσετε όλων των ειδών τα γεύματα, αλμυρά και γλυκά, και να αφήσετε τη φαντασία σας να σας οδηγήσει στη δημιουργία ενός γευστικού πιάτου. Τα μαντεμένια τηγάνια είναι τέλεια για ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου, σε bbq, κατευθείαν πάνω στη φωτιά, σε ηλεκτρικό, κεραμικό μάτι ή σε επαγωγική εστία. Τα σκεύη της Lodge είναι preseasoned, δηλαδή έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία με φυτικό λάδι ώστε να δημιουργηθεί μια αντικολλητική πατίνα, η οποία θα κάνει το φαγητό σας να μην κολλάει. Η μαγειρική σε ένα μαντεμένιο τηγάνι θα γίνει τρόπος ζωής, αφού τα σκεύη δεν χαλάνε, αλλά βελτιώνονται με τη χρήση, ενώ θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο στο μαγείρεμα καθώς η θερμότητα διαχέεται καλύτερα στα μαντεμένια σκεύη, επιτυγχάνοντας έτσι ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ.

Τα μαντεμένια σκεύη έχουν εξαιρετική ικανότητα να κρατάνε σταθερή τη θερμότητα του φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για αυτό χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους σεφ παγκοσμίως. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μαντεμένια σκεύη είναι γενικά πολύ πιο υγιεινό, γιατί δεν περιέχουν τεχνητές χημικές ενώσεις. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μαντεμένιων σκευών. 


Σημείωση: Μετρήστε προσεκτικά τις εστίες σας ώστε να ταιριάζουν με τη διάμετρο του πάτου του τηγανιού που θέλετε. Τα μαντεμένια τηγάνια είναι πιθανό να παρουσιάζουν αισθητικές ατέλειες που προέρχονται από τη διαδικασία της χύτευσης ή του seasoning, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται ελάττωμα καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία, την εγγύηση ή τη διάρκεια ζωής του σκεύους.

Tip: Το μέγεθος του είναι ιδανικό για 2 μερίδες φαγητού.

Λίγα λόγια για την Lodge

Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της. To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.  

 

Βάρος
2420 gr
Τύπος
Κλασικά τηγάνια
Κατασκευαστής
Lodge
Εγγύηση
Εφ' όρου ζωής
Χρώμα
Μαύρο
Υλικό
100% Μαντέμι
Διάμετρος Πάτου
21 cm
Χερούλι
Μαντεμένιο
Σχήμα
Στρογγυλό
Κατηγορίες
Τηγάνια
favorite_border
Σχόλια (0)

ΑΛΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

favorite_border
Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.