OUR BLOG
• Μαντεμένια πλάκα για πίτσα
• Υγιεινό μαγείρεμα χωρίς επιστρώσεις και τοξικές ουσίες PTFE και PFOA
• Υψηλή ικανότητα σταθερής θερμοκρασίας μαγειρέματος
• Εξαιρετική διάχυση θερμότητας
• Έτοιμη για χρήση (pre-seasoned)
• Κατάλληλη για μαγείρεμα απευθείας πάνω σε φωτιά, σε ξυλόφουρνο, στο bbq ή ακόμα και στο τζάκι
• Υλικό: Χυτοσίδηρος (100% μαντέμι)
• Ιδανική για μία πίτσα 35,5 cm
• Διάμετρος: 38,1 cm
• Μέγιστο μήκος μαζί με τα χερούλια: 49,2 cm
• Ύψος στα χερούλια: 2,80 cm
• Διαστάσεις: 38,1 x 49,2 cm x 2,80 cm
• Βάρος: 4,52 kg
• Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ
Μαντεμένια πλάκα για πίτσα Lodge 38,1 cm
Με την μαντεμένια πλάκα της Lodge (pizza pan ή pizza slab) μπορείτε να ψήσετε την καλύτερη πίτσα στο σπίτι σας, αφού το μαντέμι μπορεί να "πιάσει" πολύ υψηλές θερμοκρασίες προσομοιάζοντας έτσι τις συνθήκες ψησίματος ενός παραδοσιακού ξυλόφουρνου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο, στο γκάζι ή πάνω από φωτιά ακόμα και απευθείας πάνω σε κάρβουνα. Για ένα τέλειο αποτέλεσμα ψησίματος πίτσας, συνιστάται να προθερμάνετε την πλάκα μέσα στο φούρνο σας και στη συνέχεια να βάλετε τη ζύμη πάνω. Η ζύμη ψήνεται ταχύτατα πάνω στο προθερμασμένο μαντέμι επιτυγχάνοντας φανταστική κρούστα από κάτω και τέλειο ψήσιμο από πάνω και στην περίμετρο της πίτσας. Μαζί με το ξύλινο φτυάρι για πίτσα δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο για να φτιάχνετε τις τέλειες πίτσες! Εκτός από πίτσα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πλάκα για να ψήσετε κρέατα, λαχανικά, μανιτάρια, ψάρια, ομελέτες κλπ. Είναι κατάλληλη να τοποθετηθεί πάνω σε γκάζι, στο φούρνο αλλά και σε επαγωγικές εστίες. Η διάμετρος της πλάκας είναι 38,1 cm.
Σημείωση: Τα μαντεμένια σκεύη είναι πιθανό να παρουσιάζουν αισθητικές ατέλειες που προέρχονται από τη διαδικασία της χύτευσης ή του seasoning, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται ελάττωμα καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία, την εγγύηση ή τη διάρκεια ζωής του σκεύους.
Λίγα λόγια για την Lodge
Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της. To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.
- Βάρος
- 4520 gr
- Κατασκευαστής
- Lodge
- Εγγύηση
- Εφ' όρου ζωής
- Χρώμα
- Μαύρο
- Διαστάσεις
- 38,1 cm
- Υλικό
- 100% Μαντέμι