blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm

Κώδ. 91270
  • -10%
Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm
search
  • Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr
  • Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr
  • Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr
Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr
Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm | www.mantemi.gr

Τηγάνι Lodge Carbon Steel 30,5cm

Κώδ. 91270
Άμεσα Διαθέσιμο
75,51 € Κερδίζετε 10%
83,90 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Βάρος 1990 gr

• Μεγάλο μεγέθους carbon steel τηγάνι με ένα χερούλι
• Υγιεινό μαγείρεμα χωρίς επιστρώσεις και τοξικές ουσίες PTFE και PFOA
• Υψηλή ικανότητα σταθερής θερμοκρασίας μαγειρέματος
• Εξαιρετική διάχυση θερμότητας
• Έτοιμη για χρήση (pre-seasoned)
• Κατάλληλη για μαγείρεμα απευθείας πάνω σε φωτιά, σε ξυλόφουρνο, στο bbq ή ακόμα και στο τζάκι
• Υλικό: Χυτοσίδηρος (100% μαντέμι)
• Μαγείρεμα για
• Διάμετρος: 30,5 cm
• Διάμετρος πάτου: 24 cm 
• 'Υψος: 3,6 cm
• Συνολικό μήκος μαζί με το χερούλι: 53 cm
• Διαστάσεις: 53 x 30,5 x 8,5  cm 
• Βάρος: 1,99 kg
• Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Tηγάνι Lodge Carbon Steel με ένα χερούλι

Το carbon steel τηγάνι 30,5 cm της Lodge είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανθρακούχο χάλυβα (carbon steel). Είναι ιδανικό για επαγγελματικές και οικιακές κουζίνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές συνταγές όπως αυγά, κρέας και λαχανικά. Στα πλεονεκτήματα του ατσάλινου τηγανιού είναι το βάρος, αφού ζυγίζει λιγότερο από ένα αντίστοιχο μαντεμένιο τηγάνι. Επιπλέον, τα carbon steel τηγάνια, ακριβώς επειδή είναι πιο λεπτά, θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα και αντίστοιχα, κρυώνουν πιο γρήγορα από ένα σκεύος από μαντέμι. Όσον αφορά τη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες που αφορούν και τα μαντεμένια σκεύη και να είστε σίγουροι ότι θα το έχετε μια ζωή, αφού βελτιώνονται όσο τα χρησιμοποιείτε. Τα ατσάλινα τηγάνια είναι τέλεια για ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου, σε bbq, κατευθείαν πάνω στη φωτιά, σε ηλεκτρικό, κεραμικό μάτι ή σε επαγωγική εστία. Τα σκεύη της Lodge είναι preseasoned, δηλαδή έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία με φυτικό λάδι ώστε να δημιουργηθεί μια αντικολλητική πατίνα, η οποία θα κάνει το φαγητό σας να μην κολλάει. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ. 

Σημείωση:  Κάποια φαγητά μπορεί να κολλήσουν στις πρώτες χρήσεις, γι'αυτό χρησιμοποιήστε περισσότερο λάδι ή προτιμήστε να μαγειρέψετε πιο λιπαρά φαγητά. Εάν χρησιμοποιείτε το σκεύος σε εστία με υγραέριο ή φυσικό αέριο, προσέχετε τη φλόγα ώστε να μην περνάει από τις πλάγιες πλευρές του σκεύους. 

Tip: Το μέγεθος του είναι ιδανικό για 3-4 μερίδες φαγητού.

 

Λίγα λόγια για την Lodge

Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της. To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.  

  • Βάρος 1990 gr
  • Τύπος Carbon
  • Κατασκευαστής Lodge
  • Εγγύηση Εφ' όρου ζωής
  • Χρώμα Μαύρο
  • Υλικό Σφυρηλατημένος Σίδηρος
  • Διάμετρος Πάτου 24 cm
  • Χερούλι Σιδερένιο
  • Κατηγορίες Τηγάνια
Σχόλια (0)
  • Τι είναι το seasoning και πως εφαρμόζεται στα μαντεμένια τηγάνια;
    Σημείωση: Η διαδικασία αυτή δεν ισχύει για τα ατσάλινα ή τα σφυρήλατα σκεύη. Το seasoning είναι μια διαδικασία κατά την οποία δημιουργούμε μια φυσική αντικολλητική επίστρωση στα μαντεμένια τηγάνια καίγοντας φυτικό λάδι. Για το σωστό seasoning ενός μαντεμένιου τηγανιού, καθαρίστε και στεγνώστε πρώτα το τηγάνι και, στη συνέχεια, περάστε ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού σε όλο το τηγάνι, συμπεριλαμβανομένης της λαβής και της εξωτερικής επιφάνειας. Τοποθετήστε το τηγάνι ανάποδα στη μεσαία σχάρα ενός φούρνου στους 230 περίπου βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 90 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το τηγάνι να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο πριν το αφαιρέσετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το άρθρο μας: Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων σκευών.

Tηγάνι Lodge Carbon Steel με ένα χερούλι

Το carbon steel τηγάνι 30,5 cm της Lodge είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας ανθρακούχο χάλυβα (carbon steel). Είναι ιδανικό για επαγγελματικές και οικιακές κουζίνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές συνταγές όπως αυγά, κρέας και λαχανικά. Στα πλεονεκτήματα του ατσάλινου τηγανιού είναι το βάρος, αφού ζυγίζει λιγότερο από ένα αντίστοιχο μαντεμένιο τηγάνι. Επιπλέον, τα carbon steel τηγάνια, ακριβώς επειδή είναι πιο λεπτά, θερμαίνονται πολύ πιο γρήγορα και αντίστοιχα, κρυώνουν πιο γρήγορα από ένα σκεύος από μαντέμι. Όσον αφορά τη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες που αφορούν και τα μαντεμένια σκεύη και να είστε σίγουροι ότι θα το έχετε μια ζωή, αφού βελτιώνονται όσο τα χρησιμοποιείτε. Τα ατσάλινα τηγάνια είναι τέλεια για ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου, σε bbq, κατευθείαν πάνω στη φωτιά, σε ηλεκτρικό, κεραμικό μάτι ή σε επαγωγική εστία. Τα σκεύη της Lodge είναι preseasoned, δηλαδή έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία με φυτικό λάδι ώστε να δημιουργηθεί μια αντικολλητική πατίνα, η οποία θα κάνει το φαγητό σας να μην κολλάει. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ. 

Σημείωση:  Κάποια φαγητά μπορεί να κολλήσουν στις πρώτες χρήσεις, γι'αυτό χρησιμοποιήστε περισσότερο λάδι ή προτιμήστε να μαγειρέψετε πιο λιπαρά φαγητά. Εάν χρησιμοποιείτε το σκεύος σε εστία με υγραέριο ή φυσικό αέριο, προσέχετε τη φλόγα ώστε να μην περνάει από τις πλάγιες πλευρές του σκεύους. 

Tip: Το μέγεθος του είναι ιδανικό για 3-4 μερίδες φαγητού.

 

Λίγα λόγια για την Lodge

Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της. To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.  

Βάρος
1990 gr
Τύπος
Carbon
Κατασκευαστής
Lodge
Εγγύηση
Εφ' όρου ζωής
Χρώμα
Μαύρο
Υλικό
Σφυρηλατημένος Σίδηρος
Διάμετρος Πάτου
24 cm
Χερούλι
Σιδερένιο
Κατηγορίες
Τηγάνια
favorite_border
Σχόλια (0)

ΑΛΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

favorite_border
Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.