blogbanner-mantemi

OUR BLOG

Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm

Κώδ. 91250

Ειδοποιήστε με όταν είναι διαθέσιμο

favorite_border
  • Χωρίς απόθεμα
Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm
search
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr
  • Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr
Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr
Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm | www.mantemi.gr

Μαντεμένιο τηγάνι Lodge με καπάκι pyrex 30,5cm

Κώδ. 91250

Ειδοποιήστε με όταν είναι διαθέσιμο

favorite_border
Μη Διαθέσιμο
115,90 €
με ΦΠΑ
Ποσότητα

Ειδοποιήστε με όταν είναι διαθέσιμο

favorite_border

Βάρος 3060 gr

• Μαντεμένιο τηγάνι με pyrex καπάκι
• Υγιεινό μαγείρεμα χωρίς επιστρώσεις και τοξικές ουσίες PTFE και PFOA
• Υψηλή ικανότητα σταθερής θερμοκρασίας μαγειρέματος
• Έτοιμο για χρήση (pre-seasoned)
• Ιδανικό για επαγωγικές εστίες
• Καταπληκτική διάχυση θερμότητας
• Κατάλληλο για μαγείρεμα απευθείας πάνω σε φωτιά, σε ξυλόφουρνο ή στο bbq
• Είναι επίσης τέλειο για χρήση σε ψησταριές υγραερίου
• Μέγιστη θερμοκρασία μαγειρέματος με το καπάκι 240°C
• Υλικό: Χυτοσίδηρος (100% μαντέμι)
• Μέγεθος ιδανικό για 2-3 μερίδες φαγητού ή 6 αυγά
• Διάμετρος πάτου: 25 cm
• Διάμετρος στο χείλος: 30,5 cm
• Μέγιστο μήκος (μαζί με το χερούλι): 48,6 cm
• Ύψος τηγανιού: 5,5 cm
• Συνολικό ύψος μαζί με το καπάκι: 12 cm
• Διαστάσεις: 48,6 x 30,5 x 6 cm
• Χωρητικότητα: 2,8 lt
• Βάρος: 3,06 kg
• Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Μαντεμένιο τηγάνι με pyrex καπάκι

Το μαντεμένιο τηγάνι με pyrex καπάκι της Lodge 30,5 cm είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο μάτι της κουζίνας, στο φούρνο αλλά και στο BBQ. Tο μέγεθος του είναι κατάλληλο για να μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα! Με αυτό το τηγάνι θα μπορείτε να τηγανήσετε, να τσιγαρίσετε και να σιγομαγειρέψετε φαγητό, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε την προεργασία για ένα γεύμα στο μάτι της κουζίνας και έπειτα να το βάλετε στο φούρνο ώστε να μαγειρευτεί. Το pyrex καπάκι, επίσης, βοηθά στο καλύτερο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ένα ομοιόμορφο ψήσιμο κρατώντας όλες τις γεύσεις από τον ατμό, ο οποίος υγροποιείται και επιστρέφει ξανά στο φαγητό! Τα μαντεμένια τηγάνια είναι τέλεια για ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου, σε bbq, κατευθείαν πάνω στη φωτιά, σε ηλεκτρικό, κεραμικό μάτι ή σε επαγωγική εστία. Τα σκεύη της Lodge είναι preseasoned, δηλαδή έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία με φυτικό λάδι ώστε να δημιουργηθεί μια αντικολλητική πατίνα, η οποία θα κάνει το φαγητό σας να μην κολλάει. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ.

Τα μαντεμένια σκεύη έχουν εξαιρετική ικανότητα να κρατάνε σταθερή τη θερμότητα του φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για αυτό χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους σεφ παγκοσμίως. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μαντεμένια σκεύη είναι γενικά πολύ πιο υγιεινό, γιατί δεν περιέχουν τεχνητές χημικές ενώσεις. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μαντεμένιων σκευών. 


Σημείωση: Μετρήστε προσεκτικά τις εστίες σας ώστε να ταιριάζουν με τη διάμετρο του πάτου του τηγανιού που θέλετε. Τα μαντεμένια τηγάνια είναι πιθανό να παρουσιάζουν αισθητικές ατέλειες που προέρχονται από τη διαδικασία της χύτευσης ή του seasoning, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται ελάττωμα καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία, την εγγύηση ή τη διάρκεια ζωής του σκεύους.

Tip: Το μέγεθος του είναι ιδανικό για 2-3 μερίδες φαγητού ή 6 αυγά.

Λίγα λόγια για την Lodge

Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της.

To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο. 

 

  • Βάρος 3060 gr
  • Τύπος Τηγάνια με καπάκι
  • Κατασκευαστής Lodge
  • Εγγύηση Εφ' όρου ζωής
  • Χρώμα Μαύρο
  • Υλικό 100% Μαντέμι
  • Διάμετρος Πάτου 25 cm
  • Σχήμα Στρογγυλό
Σχόλια (0)
  • Τι είναι το seasoning και πως εφαρμόζεται στα μαντεμένια τηγάνια;
    Σημείωση: Η διαδικασία αυτή δεν ισχύει για τα ατσάλινα ή τα σφυρήλατα σκεύη. Το seasoning είναι μια διαδικασία κατά την οποία δημιουργούμε μια φυσική αντικολλητική επίστρωση στα μαντεμένια τηγάνια καίγοντας φυτικό λάδι. Για το σωστό seasoning ενός μαντεμένιου τηγανιού, καθαρίστε και στεγνώστε πρώτα το τηγάνι και, στη συνέχεια, περάστε ένα λεπτό στρώμα φυτικού λαδιού σε όλο το τηγάνι, συμπεριλαμβανομένης της λαβής και της εξωτερικής επιφάνειας. Τοποθετήστε το τηγάνι ανάποδα στη μεσαία σχάρα ενός φούρνου στους 230 περίπου βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 90 λεπτά. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το τηγάνι να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο πριν το αφαιρέσετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το άρθρο μας: Ειδικές οδηγίες χρήσης, καθαρισμού και συντήρησης μαντεμένιων σκευών.

Μαντεμένιο τηγάνι με pyrex καπάκι

Το μαντεμένιο τηγάνι με pyrex καπάκι της Lodge 30,5 cm είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση στο μάτι της κουζίνας, στο φούρνο αλλά και στο BBQ. Tο μέγεθος του είναι κατάλληλο για να μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα! Με αυτό το τηγάνι θα μπορείτε να τηγανήσετε, να τσιγαρίσετε και να σιγομαγειρέψετε φαγητό, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε την προεργασία για ένα γεύμα στο μάτι της κουζίνας και έπειτα να το βάλετε στο φούρνο ώστε να μαγειρευτεί. Το pyrex καπάκι, επίσης, βοηθά στο καλύτερο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ένα ομοιόμορφο ψήσιμο κρατώντας όλες τις γεύσεις από τον ατμό, ο οποίος υγροποιείται και επιστρέφει ξανά στο φαγητό! Τα μαντεμένια τηγάνια είναι τέλεια για ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου, σε bbq, κατευθείαν πάνω στη φωτιά, σε ηλεκτρικό, κεραμικό μάτι ή σε επαγωγική εστία. Τα σκεύη της Lodge είναι preseasoned, δηλαδή έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία με φυτικό λάδι ώστε να δημιουργηθεί μια αντικολλητική πατίνα, η οποία θα κάνει το φαγητό σας να μην κολλάει. Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στις ΗΠΑ.

Τα μαντεμένια σκεύη έχουν εξαιρετική ικανότητα να κρατάνε σταθερή τη θερμότητα του φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για αυτό χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους σεφ παγκοσμίως. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μαντεμένια σκεύη είναι γενικά πολύ πιο υγιεινό, γιατί δεν περιέχουν τεχνητές χημικές ενώσεις. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των μαντεμένιων σκευών. 


Σημείωση: Μετρήστε προσεκτικά τις εστίες σας ώστε να ταιριάζουν με τη διάμετρο του πάτου του τηγανιού που θέλετε. Τα μαντεμένια τηγάνια είναι πιθανό να παρουσιάζουν αισθητικές ατέλειες που προέρχονται από τη διαδικασία της χύτευσης ή του seasoning, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται ελάττωμα καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία, την εγγύηση ή τη διάρκεια ζωής του σκεύους.

Tip: Το μέγεθος του είναι ιδανικό για 2-3 μερίδες φαγητού ή 6 αυγά.

Λίγα λόγια για την Lodge

Ο ιδρυτής της εταιρείας Joseph Lodge μετακόμισε το 1877 στο Νότιο Πίτσμπουργκ και λίγο αργότερα, το 1896, δημιούργησε το χυτήριο Blacklock στο οποίο κατασκεύαζε διάφορα είδη από χυτοσίδηρο, μεταξύ των οποίων και μαντεμένια σκεύη μαγειρικής. Το 1910 το χυτήριο καίγεται ολοσχερώς, όμως ο Lodge ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει την εταιρεία ξανά, αυτή τη φορά με την ονομασία "Lodge Cast Iron". Παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν τα επόμενα χρόνια λόγω των πολέμων και της φτώχειας, το χυτήριο συνέχισε να παράγει διάφορα είδη από μαντέμι. Με τη πάροδο των χρόνων και την ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας, η εταιρεία επεκτάθηκε και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί μηχανές για την μεγιστοποίηση και τη βελτίωση της παραγωγής της. Το βήμα αυτό βελτίωσε και την ποιότητα των προϊόντων, ενώ αύξησε και την ικανοποίηση των πελατών της.

To 1973 δημιουργείται για πρώτη φορά το λογότυπο της εταιρείας όπως γνωρίζουμε σήμερα με το τηγάνι και το αυγό, ένα λογότυπο που παρόλου που έχει αλλάξει ελαφρά σήμερα, παραμένει το αναγνωριστικό της εταιρείας. Tο 1994 βραβεύεται για τη μείωση των ρύπων και ακόμη και σήμερα προσπαθεί να βρει καινοτόμες ιδέες για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.Από το 2002, η εταιρεία ακολουθεί τη διαδικασία του seasonging στα χυτήριά της, μια καινοτομία για την εποχή. Από το 2005 εισάγει μια σειρά με προϊόντα εμαγιέ και το 2007 ξεκινά την παραγωγή των σφυρήλατων σκευών. 120 χρόνια μετά, η Lodge είναι ίσως η πιο γνωστή εταιρεία παραγωγής μαντεμένιων σκευών, η οποία προσφέρει κλασσικές και καινοτόμες λύσεις για το μαγείρεμα στο σπίτι ή στην ύπαιθρο. 

 

Βάρος
3060 gr
Τύπος
Τηγάνια με καπάκι
Κατασκευαστής
Lodge
Εγγύηση
Εφ' όρου ζωής
Χρώμα
Μαύρο
Υλικό
100% Μαντέμι
Διάμετρος Πάτου
25 cm
Σχήμα
Στρογγυλό
favorite_border
Σχόλια (0)

ΑΛΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΔΑΝ ΕΠΙΣΗΣ

favorite_border
Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.