Σολωμός στο μαντέμι σε 6 μόνο λεπτά

Πιο γρήγορος τρόπος να μαγειρέψετε σολωμό δεν υπάρχει! Η κρούστα που δημιουργείται είναι κριτσανιστή και πεντανόστιμη, χάρη στην άριστη διάχυση θερμότητας του μαντεμένιου σκεύους. Μην παραψήσετε το σολωμό, είναι πολύ πολύ πιο νόστιμος και ζουμερός αν ακολουθήσετε τους χρόνους που συστήνουμε. Αν έχετε λίγο χρόνο πιο πριν, αφήστε τα φιλέτα με την πέτσα προς τα πάνω για 30 λεπτά ώστε να στεγνώσουν καλά. Έτσι η κρούστα σας θα γίνει ακόμα πιο κριτσανιστή.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα. Ιδανική συνταγή για ένα μικρό, πεντανόστιμο δείπνο.

Συνολικός χρόνος: 6 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 6 λεπτά

Υλικά που θα χρειαστείτε 

  • 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολωμού
  • λίγο ψιλοκομμένο καρότο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Σολωμός στο μαντέμι σε 6 μόνο λεπτά | www.mantemi.gr Σολωμός στο μαντέμι σε 6 μόνο λεπτά | www.mantemi.gr

Οδηγίες

    1. Στεγνώστε καλά τα φιλέτα σολωμού χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε τα.
    2. Βάλτε το ελαιόλαδο σε μαντεμένιο τηγάνι και θερμάνετε μέχρι το λάδι να αρχίσει να «τσιτσιρίζει».
    3. Μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό και προσθέστε τα φιλέτα με την πέτσα τους προς τα κάτω. Πιέστε τα για λίγα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια σπάτουλας για να μη «γυρίσουν» στις άκρες.
    4. Αφήστε να ψηθούν 4 λεπτά.
    5. Σβήστε το μάτι, αναποδογυρίστε τα και αφήστε να ψηθούν για άλλα 2 λεπτά μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα. Εάν τα φιλέτα έχουν μεγάλο πάχος πιθανόν να χρειαστούν 1-2 λεπτά επιπλέον ψήσιμο. Πάντως προσέξτε να μην το παρακάνετε για να μην ξεραθούν!
    6. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά, χυμό λεμονιού ή σκόρδο στο σερβίρισμα. Συνοδεύονται τέλεια με πράσινη σαλάτα.


(Σημείωση: Η συνταγή είναι μεταφρασμένη και προσαρμοσμένη από το www.tasty-yummies.com)

Αφήστε Σχόλιο