Μαγειρέψτε shakshuka στο μαντέμι: εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο!

Το shakshuka είναι ένα γευστικότατο πιάτο με αυγά μαγειρεμένα σε τομάτα μαζί με πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό ή κόλιανδρο. Απλό και εύκολο πιάτο, ιδανικό για το πρωινό της Κυριακής! Εδώ είναι χρήσιμο το μαντεμένιο τηγάνι γιατί στα πρώτα λεπτά το έχετε στο μάτι και στη συνέχεια το βάζετε στο φούρνο.

Shakshuka στο μαντέμι. Το τελικό πιάτο είναι μια πανδαισία χρωμάτων! | mantemi.gr Shakshuka στο μαντέμι. Το τελικό πιάτο είναι μια πανδαισία χρωμάτων! | mantemi.gr

Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά που θα χρειαστείτε 

  • 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ πιπεριά κόκκινη, ψι΄λοκομμένη (κατά προτίμηση κατά μήκος)
  • ½ κρεμμύδι γλυκό (κίτρινο), ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλιά κύμινο
  • ½ κουταλιά τσίλι
  • ½ κουταλιά καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλιά ρίγανη
  • ¼ κουταλιά φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κουταλιά αλάτι
  • 400 ml τομάτες ψιλοκομμένες (κονσέρβα)
  • 4 αυγά

Επίσης, για το γαρνίρισμα πριν σερβίρετε:

  • ¼ φλυτζάνι φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  • ¼ φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες

Οδηγίες

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 °C.
    2. Σε μέτρια φωτιά, προσθέστε στο μαντεμένιο σας τηγάνι τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αφήστε το να κάψει και σωτάρετε για περίπου 20 λεπτά το κρεμμύδι και την πιπεριά, μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά.
    3. Προσθέστε τα μπαχαρικά και το σκόρδο και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
    4. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες τομάτες, χαμηλώστε τη φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
    Με μια κουτάλα ανοίξτε 4 μικρά πηγαδάκια στη σάλτσα και ρίξτε εκεί μέσα τα αυγά. | mantemi.gr Με μια κουτάλα ανοίξτε 4 μικρά πηγαδάκια στη σάλτσα και ρίξτε εκεί μέσα τα αυγά. | mantemi.gr
    1. Βάλτε το τηγάνι σας στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά. Ρυθμίστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα με το πως θέλετε τα αυγά.
    2. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο, έχοντας υπόψη σας ότι τα αυγά θα ψήνονται για 2-3 λεπτά ακόμα στο μαντέμι.
    3. Ρίξτε τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά γαρνιρίσματος και σερβίρετε μαζί με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.
Απολαύστε το shakshuka με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί. | mantemi.gr Απολαύστε το shakshuka με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί. | mantemi.gr


(Σημείωση: Η συνταγή είναι μεταφρασμένη και προσαρμοσμένη από το https://girlwiththeironcast.com/)

Αφήστε Σχόλιο