Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο skillet

Σε ένα μαντεμένιο skillet, εκτός από απίστευτες μπριζόλες (ειδικά αν ψάξετε να αγοράσετε μοσχαρίσιες "ωρίμανσης"), μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες ομελέτες, ψάρια, παέγια, θαλασσινά, ζυμαρικά αλλά και υπέροχες ζύμες, τάρτες και γλυκά.

Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά, λίγο χρόνο και όρεξη για λίγη ζαχαροπλαστική. Μαζί με τις φράουλες μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και λίγα μούρα τα οποία θα εμπλουτίσουν γευστικά την τάρτα σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε


Για τη βάση:

  • 1 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
  • 3-4 κουτ. σούπας νερό παγωμένο


Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό φράουλες καθαρισμένες
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι


Για την επικάλυψη:

  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους


Οδηγίες

  1. Ξεκινάμε με τη βάση της τάρτας: ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο σπάζοντας το με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά τρίμματα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το παγωμένο νερό, μία κουταλιά τη φορά, και ανακατεύουμε. Όταν η ζύμη γίνει ελαστική και συνεκτική, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε σε δίσκο τον οποίο έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και την τυλίγουμε σε μεμβράνη.
  3. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  4. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη σε διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από το skillet μας και μετά την τοποθετούμε μέσα στο σκεύος ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα.Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο skillet | www.mantemi.gr
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις φράουλες, μία κούπα ζάχαρη και το αλάτι. Γεμίζουμε τη βάση με το μίγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την επικάλυψη.Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο skillet | www.mantemi.gr
  6. Για την επικάλυψη: ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, μισή κούπα ζάχαρη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο τρίβοντάς το με τα χέρια. Τέλος απλώνουμε πάνω από τη γέμισή μας.Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο skillet | www.mantemi.gr
  7. Ψήνουμε την τάρτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1-1 ½ ώρα μέχρι η βάση να αποκτήσει όμορφο χρυσό χρώμα και να αρχίσει να κοχλάζει η γέμιση. Περιμένουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο skillet | www.mantemi.gr

(Σημείωση: Η συνταγή είναι μεταφρασμένη και προσαρμοσμένη από το alwayswithbutter.blogspot.gr)

Αφήστε Σχόλιο