×
blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Τι είναι το teflon;
    Τι είναι το teflon;
    16/06/2022
    27198 Προβολές μου αρέσει

    Πρόκειται για το εμπορικό όνομα μιας ουσίας με βάση το PTFE ή αλλιώς πολυτετραφθοροαιθυλένιο που χρησιμοποιείται από την εταιρεία Chemours. Η τελευταία, που δημιουργήθηκε το 2015, είναι παρακλάδι της εταιρείας DuPontCo., η οποία ανακάλυψε την ουσία το 1938. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σκεύη μαγειρικής που έχουν επίστρωση teflon είναι ότι όταν υπερθερμαίνονται, το teflon διασπάται και εκλύονται επικίνδυνες για την υγεία αναθυμιάσεις. Η χρήση επομένως των μαντεμένιων σκευών υπερτερεί σε αυτό...

    Περισσότερα
  • Παέγια με θαλασσινά
    Παέγια με θαλασσινά
    16/06/2022
    1605 Προβολές μου αρέσει

    Παρόλο που η αυθεντική ισπανική παέγια δεν φτιάχνεται σε skillet, το σκεύος αυτό προσφέρεται για τη συγκεκριμένη συνταγή διότι μεταφέρεται εύκολα από το μάτι της κουζίνας στο φούρνο σας. Έτσι μπορείτε να ολοκληρώσετε τη συνταγή χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος!

    Περισσότερα
  • Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο τηγάνι
    Εύκολη τάρτα με φράουλες σε μαντεμένιο τηγάνι
    16/06/2022
    818 Προβολές μου αρέσει

    Σε ένα skillet, εκτός από απίστευτες μπριζόλες, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες πίτσες, ψάρια, παέγιες αλλά και υπέροχες ζύμες και γλυκά. Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεστε τα παρακάτω υλικά και όρεξη να δημιουργήσετε!

    Περισσότερα
  • Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών
    Διαφορές μεταξύ σφυρήλατων και μαντεμένιων σκευών
    16/06/2022
    12289 Προβολές μου αρέσει

    Αρκετοί φίλοι μας ρωτάτε για τις διαφορές μεταξύ ενός σφυρήλατου και ενός μαντεμένιου τηγανιού. Για παράδειγμα, αν είναι και τα δύο από μαντέμι, γιατί τα σφυρήλατα είναι πιο ελαφριά, ποιο κάνει για τη φωτιά, αν μπαίνουν στο φούρνο κ.λπ. Παρόλο που και τα δύο σκεύη είναι κατασκευασμένα από κράμα σιδήρου, υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ τους.

    Περισσότερα
  • Ρεβύθια με κάρυ σε μαντεμένια γάστρα
    Ρεβύθια με κάρυ σε μαντεμένια γάστρα
    16/06/2022
    1843 Προβολές μου αρέσει

    Η μαντεμένια γάστρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο πάνω στην εστία όσο και μέσα στο φούρνο. Είναι λοιπόν ιδανική για να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη συνταγή χωρίς να λερώνουμε πολλά και διαφορετικά σκεύη: αφού σοτάρουμε όλα τα υλικά μας, απλά σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο. Εάν έχετε τζάκι μπορείτε να δοκιμάσετε τη...

    Περισσότερα
  • Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;
    Είναι αντικολλητικό το μαντέμι;
    16/06/2022
    10087 Προβολές μου αρέσει

    Ο χυτοσίδηρος μόλις βγει από το καλούπι δεν είναι τελείως λείος όπως ένα κεραμικό σκεύος ή μια ανοξείδωτη κατσαρόλα ή ένα γυάλινο ποτήρι. Είναι ελαφρά πορώδης και λίγο "σαγρέ". Η επιφάνεια αυτή δεν είναι αντικολλητική αλλά και για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει η διαδικασία seasoning (την περιγράφουμε εδώ). Κατά την διαδικασία αυτή, οι πόροι του μαντεμιού αρχίζουν και κλείνουν με το φυτικό έλαιο και η επιφάνεια αρχίζει και γίνεται αντικολλητική. Ταυτόχρονα, το μαντέμι αποκτά μια ακόμα πιο μαύρη...

    Περισσότερα
  • Πλεονεκτήματα χρήσης μαντεμένιων σκευών μαγειρικής
    Πλεονεκτήματα χρήσης μαντεμένιων σκευών μαγειρικής
    16/06/2022
    12973 Προβολές μου αρέσει

    Είναι γεγονός ότι τα μαντεμένια σκεύη μπορεί να σας ακούγονται πολύ παλιομοδίτικα για την κουζίνα σας. Κι όμως, τα μαντεμένια σκεύη επανέρχονται δυναμικά ως βασικός εξοπλισμός κάθε σύγχρονης κουζίνας. Η ανθεκτικότητά τους, η απίθανη διάχυση θερμότητας και η δυνατότητα να μπαίνουν από το μάτι κατευθείαν στο φούρνο ή ακόμα και πάνω στα κάρβουνα, τα κάνουν ασυναγώνιστα.

    Περισσότερα
  • Πανεύκολη συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα
    Πανεύκολη συνταγή για μοσχαρίσια μπριζόλα
    16/06/2022
    12899 Προβολές μου αρέσει

    Το μαντέμι έχει την ικανότητα να διατηρεί τη θερμότητα για περισσότερο χρόνο. Έτσι είναι ιδανικό για να φτιάξετε την πιο ζουμερή και λαχταριστή μπριζόλα αφού επιτρέπει να δημιουργηθεί μια κρούστα στο εξωτερικό του κρέατος χωρίς να παραψηθεί το εσωτερικό.

    Περισσότερα
Showing 129 to 136 of 137 (18 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.