blogbanner-mantemi

OUR BLOG

  • Τι είναι τα επαγωγικά σκεύη
    Τι είναι τα επαγωγικά σκεύη
    16/06/2022
    30624 Προβολές μου αρέσει

    Τα επαγωγικά σκεύη είναι σκεύη μαγειρικής τα οποία είναι συμβατά με τις επαγωγικές εστίες. Τα μαντεμένια και τα σφυρήλατα σκεύη είναι 100% συμβατά με τις επαγωγικές εστίες και μάλιστα είναι τα πιο αποδοτικά επαγωγικά σκεύη που υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το μαντέμι είναι ένα πολύ μαγνητικό υλικό (επειδή περιέχει πολύ σίδηρο) και επομένως αποδίδει ταχύτατα και με απίστευτη ακρίβεια στις επαγωγικές εστίες. Θερμαίνεται σχεδόν στιγμιαία με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου απώλειες...

    Περισσότερα
  • Ζουμερό burger σε μαντεμένιο σχαροτήγανο ή μαντεμένια πλάκα
    Ζουμερό burger σε μαντεμένιο σχαροτήγανο ή μαντεμένια πλάκα
    16/06/2022
    5171 Προβολές μου αρέσει

    Σε ένα μαντεμένιο σχαροτήγανο ή μια μαντεμένια πλάκα μπορείτε να ψήσετε τα πιο νόστιμα burger. Δημιουργείται μια πεντανόστιμη τραγανή κρούστα στο εξωτερικό του burger ενώ το εσωτερικό παραμένει ζουμερό και γευστικό. Συνδυάστε τα με πατάτες τηγανητές και ψωμάκι brioche και προσθέστε οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

    Περισσότερα
  • Γιατί είναι απλά τέλεια η μαντεμένια πλάκα ψησίματος Lodge LDP3;
    Γιατί είναι απλά τέλεια η μαντεμένια πλάκα ψησίματος Lodge LDP3;
    16/06/2022
    1413 Προβολές μου αρέσει

    Επειδή πολύ απλά σε αυτή την μαντεμένια πλάκα ψησίματος μπορείτε να μαγειρέψετε και να ψήσετε απολύτως τα πάντα, παντού! Πρώτον, η μαντεμένια αυτή πλάκα ψησίματος έχει 2 όψεις. Από την επίπεδη πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν απλή μαντεμένια πλάκα για μαγείρεμα κρέατος, ψαριών, λαχανικών, μανιταριών ακόμα και ορθογώνιας πίτσας. Δηλαδή...

    Περισσότερα
  • Ψήστε την τέλεια μπριζόλα ribeye σε μαντεμένιο τηγάνι
    Ψήστε την τέλεια μπριζόλα ribeye σε μαντεμένιο τηγάνι
    16/06/2022
    30025 Προβολές μου αρέσει

    Ένα από τα πιο νόστιμα κομμάτια μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι το ribeye (θα το βρείτε και entrecôte σε κάποιους καταλόγους εστιατορίων) το οποίο μαγειρεύεται τέλεια σε μαντεμένιο τηγάνι. Μαζί με το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι το πιο περιζήτητο κομμάτι του μοσχαριού. Η τιμή του είναι αρκετά υψηλή λόγω του ότι πρόκειται για ένα πολύ μαλακό κρέας, χωρίς κόκκαλο, με πολύ πλούσια γεύση. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό ψήσιμο μοσχαρίσιας μπριζόλας ribeye.

    Περισσότερα
  • Πως κατασκευάζονται τα μαντεμένια σκεύη της Lodge
    16/06/2022
    1982 Προβολές μου αρέσει

    Μια μικρή περιήγηση στο εργοστάσιο της Lodge και πως κατασκευάζονται τα μαντεμένια σκεύη της Lodge.

    Περισσότερα
  • Τι να κάνετε αν σκουριάσει το μαντεμένιο σκεύος σας
    Τι να κάνετε αν σκουριάσει το μαντεμένιο σκεύος σας
    16/06/2022
    21756 Προβολές μου αρέσει

    Μερικές φορές μπορεί να εμφανιστούν στο μαντεμένιο τηγάνι ή στη μαντεμένια πλάκα ψησίματος μικρές καφέ κηλίδες ή στίγματα. Κατά 99% αυτά είναι επιφανειακή σκουριά που έχει δημιουργηθεί λόγω της επαφής του μαντεμιού με το νερό ή με πολύ υγρασία. Το αίτιο Η σκουριά εμφανίζεται όταν το σκεύος είναι εκτεθειμένο στο...

    Περισσότερα
  • Μερικές πληροφορίες για τα εμαγιέ μας σκεύη
    Μερικές πληροφορίες για τα εμαγιέ μας σκεύη
    16/06/2022
    9209 Προβολές μου αρέσει

    Η λέξη εμαγιέ προκύπτει από τη γαλλική λέξη émaillé και σημαίνει "εφυαλωμένος" δηλαδή αυτός που έχει υποστεί κάποιου είδους υάλωση, κάποια επεξεργασία δηλαδή με γυαλί. Θα το βρείτε "enameled" στα αγγλικά. Τα εμαγιέ μαντεμένια σκεύη έχουν ψεκαστεί με ένα ειδικό μίγμα που μοιάζει με υγρό γυαλί (το οποίο συνήθως περιέχει κάποιο χρώμα) και στη συνέχεια ψήνονται μέσα σε ειδικούς κλίβανους για μερικές ώρες. Έτσι το μίγμα αυτό προσκολλάται πάνω στο μαντέμι και δημιουργεί αυτή την όμορφη πορσελάνινη...

    Περισσότερα
  • 3 βασικές διαφορές ανάμεσα στα σκεύη carbon και τα μαντεμένια
    3 βασικές διαφορές ανάμεσα στα σκεύη carbon και τα μαντεμένια
    16/06/2022
    3185 Προβολές μου αρέσει

    Τα σκεύη carbon παρουσιάζουν μερικές διαφορές με τα μαντεμένια σκεύη. Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος και τις απαιτήσεις της συνταγής, μπορεί το ένα να είναι πιο κατάλληλο από το άλλο. Για παράδειγμα, ένα μαντεμένιο τηγάνι είναι τέλειο για το ψήσιμο μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας ενώ ένα carbon τηγάνι είναι περισσότερο κατάλληλο για σωτάρισμα λαχανικών και δημιουργία ενός απίθανού πιάτου noodles. Ας δούμε τις 3 βασικές διαφορές τους.

    Περισσότερα
Showing 121 to 128 of 154 (20 Pages)
Blog navigation

Δεν υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα.