Πανεύκολα brownies σοκολάτας σε μαντεμένιο τηγάνι

Στο επόμενο γεύμα που θα ετοιμάσετε μη διστάσετε να φτιάξετε και αυτό το πανεύκολο, πεντανόστιμο brownie σοκολάτας. Το απλό αυτό γλυκό έχει γρήγορη προετοιμασία, αφού όλα γίνονται με ένα απλό ανακάτεμα, και επομένως δεν θα σας κουράσει ιδιαίτερα. Αντιθέτως, θα προσθέσει μια διαφορετική νότα στο τραπέζι σας και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.

Είναι ιδανικό για να τελειώσετε το γεύμα σας συνοδεύοντάς το με λίγη σαντιγύ και λίγα φρούτα (κατά προτίμηση φράουλες) από πάνω. Συνοδεύει επίσης άριστα το καφεδάκι σας.

Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

Υλικά που θα χρειαστείτε 

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2  φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια

 

Σοκολατένιο brownie σε μαντεμένιο τηγάνι | www.mantemi.gr Σοκολατένιο brownie σε μαντεμένιο τηγάνι | www.mantemi.gr

Οδηγίες

    1. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
    2. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
    3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τα καρύδια και ανακατεύουμε πάλι. Τα καρύδια μπορείτε να τα μειώσετε ή να τα αυξήσετε ανάλογα με τα γούστα σας.
    4. Βουτυρώνουμε ελαφρά το εσωτερικό του μαντεμένιου σκεύους μας και μεταφέρουμε το μίγμα.
    5. Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά.
    6. Σερβίρουμε αν θέλουμε σκέτο ή με παγωτό και/ή φρούτα.


(Σημείωση: Η συνταγή είναι μεταφρασμένη και προσαρμοσμένη από το www.tasteofhome.com)

Αφήστε Σχόλιο