

• Ατσάλινη πλάκα ψησίματος με πόδια
• Υγιεινό μαγείρεμα χωρίς επιστρώσεις και τοξικές ουσίες PTFE και PFOA
• Εξαιρετική διάχυση θερμότητας
• Υψηλή ικανότητα σταθερής θερμοκρασίας μαγειρέματος
• Έτοιμη για χρήση
• Κατάλληλη για μαγείρεμα απευθείας πάνω από φωτιά, από κάρβουνα και στο τζάκι
• Περιλαμβάνεται θήκη μεταφοράς και αποθήκευσης
• Με 3 ανοξείδωτα πόδια
• Τα πόδια είναι αφαιρούμενα
• Μπορείτε να βάλετε κάτω από την πλάκα τα ξύλα σας και να ψήσετε το φαγητό
• Υλικό: Ατσάλι
• Διάμετρος: 78 cm
• Ύψος ποδιών: 20 cm
• Διαστάσεις: 78 (μήκος) x 81 (πλάτος) x 22 (ύψος) cm
• Βάρος: 12,7 kg
• Σχεδιασμένη και κατασκευασμένη στη Φιλανδία
Μαγειρέψτε λαχανικά, ψήστε μια ποικιλία κρεάτων, πίτες και ότι άλλο θέλετε πάνω στην ατσάλινη πλάκα της Muurikka. Τοποθετήστε τη πάνω από τη φωτιά σας και η πλάκα θα αρχίσει γρήγορα να καίει, χάρη στην εξαιρετική διάχυση της θερμότητας του ατσαλιού. Το κέντρο της πλάκας θερμαίνεται περισσότερο σε σχέση με τα άκρα. Έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε ακριβώς τη θερμοκρασία ψησίματος: για παράδειγμα, μπορείτε να ψήσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία ένα κομμάτι κρέας στην εξωτερική πλευρά της πλάκας, ενώ ταυτόχρονα ψήνετε τα λαχανικά στο κέντρο σε υψηλότερη θερμοκρασία. Είναι ιδανική λύση για γευστικά ψησίματα απευθείας πάνω σε φωτιά ή ακόμα και στο τζάκι. Τα τρια ποδαράκια από ανοξείδωτο ατσάλι που διαθέτει μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να επιτύχετε την κατάλληλη απόσταση από τη φωτιά.
Από το πρώτο κιόλας ψήσιμο σχηματίζεται στην επιφάνεια της πλάκας η χαρακτηριστική πατίνα των μαντεμένιων ή ατσάλινων σκευών. Το λεπτό αυτό φιλμ δημιουργείται από τα φυτικά έλαια του μαγειρέματος, είναι απολύτως φυσιολογικό και υγιεινό και βελτιώνει την αντικολλητική ιδιότητα της πλάκας.
Τα μαντεμένια ή ατσάλινα σκεύη έχουν εξαιρετική ικανότητα να κρατάνε σταθερή τη θερμότητα του φαγητού κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, για αυτό χρησιμοποιούνται από τους μεγαλύτερους σεφ παγκοσμίως. Το ψήσιμο σε μια πλάκα μαγειρεύει γρήγορα τα φαγητά, χωρίς θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, διατηρώντας τους χυμούς τους και δημιουργώντας ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Ειδικά για τα κρέατα και τους λάτρεις της μοσχαρίσιας μπριζόλας, το γρήγορο ψήσιμο σε μια πλάκα είναι βασική προϋπόθεση για ένα άρτιο γευστικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, το μαγείρεμα σε μαντεμένια ή ατσάλινα σκεύη είναι γενικά πολύ πιο υγιεινό, γιατί δεν υπάρχουν τεχνητές χημικές ενώσεις όπως το Teflon. Διαβάστε εδώ τις οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης των ατσάλινων πλακών.
Σημείωση: Μετρήστε προσεκτικά τις εστίες σας ώστε να ταιριάζουν με τη διάμετρο του πάτου του τηγανιού που θέλετε. Τα μαντεμένια σκεύη είναι πιθανό να παρουσιάζουν αισθητικές ατέλειες που προέρχονται από τη διαδικασία της χύτευσης ή του seasoning, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται ελάττωμα καθώς δεν επηρεάζουν τη λειτουργία, την εγγύηση ή τη διάρκεια ζωής του σκεύους.